Nå søker Brækhus ringmann og ringdame fra Bergen

Se skissene for boksefesten der to bergensere kan komme helt opp i ringen.

RINGMANN: Sebastian Brage Hansen i aksjon som ringmann under Cecilia Brækhus sin kamp mot amerikanske Mia St. John i Danmark.   Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Torrevieja (BT): Cecilia Brækhus (35) er i hardtrening i spanske Torrevieja før hennes første proffkamp i Bergen 9. juni.

Verdensmesteren skal ikke bare bokse, som stevnearrangør er hun ansvarlig for nesten alt. Også utvelgelsen av ringdamer og ringmenn - det sistnevnte et ganske så særegent fenomen for Brækhus-kamper.

I boksesporten er det lange tradisjoner for lettkledde damer i ringen mellom hver runde. De holder opp skilt som hjelper publikum med rundetellingen, mens det blir plystret og klappet fra et publikum der flertallet er menn. Brækhus har «modernisert» konseptet ved også å benytte menn til oppgaven det er å vise plakaten med rundenummer.

Søker bergensere

Nå jakter hun på en av hvert kjønn til jobben i Bergen.

– Vi vil gjerne har en ringmann og en ringdame fra Bergen. Jeg søker rett og slett bergensere til den jobben som ringmann og ringdame, begynner Brækhus.

– Bergensere som kjenner at de har lyst til å prøve seg som ringmann eller ringdame kan melde seg, så plukker vi ut en, fortsetter hun.

Medarrangør Bergen Live vil kjøre i gang en åpen konkurranse der alle over 18 år.

– Da er det bare å fortelle hvorfor akkurat du bør ha denne jobben. De som blir plukket ut som ringmann og ringdame, vil komme tett på spenningen. Og det kommer ikke til å være et opplegg der man skal gå rundt i bikini, sier Ole Morten Algerøy i Bergen Live.

SLIK KAN DET BLI: Denne skissen fra Bergen Live viser hvordan boksestevnet med Cecilia Brækhus er tenkt å bli utendørs på Koengen 9. juni.  Foto: arq6.com (gjengitt med tillatelse).

– Det mest rettferdige

I Bergen vakte det oppsikt da sykkel-VM arrangøren avslørte at sportens tradisjonelle podiumsdamer ikke blir en del av mesterskapet, og at premiejobben heller skal gjøres av barn i bunad. Brækhus’ grep med å inkludere ringmenn, er muligens like kontroversielt i proffboksingens verden.

– Er det et viktig signal for deg å benytte både damer og menn, Brækhus?

– Jeg går kamp, fokuserer på det og bryr meg ikke, men det mest rettferdige for dem som ser på, er at det er både menn og damer.

Brækhus sier det er en selvfølge å engasjere begge kjønn til oppgaven.

– Ja, er du gal, vi skal fortsette med ringmenn. De er jo fantastisk flotte å se på! Så har vi en blanding av ringmenn og ringdamer, i Spektrum var det femti-femti, så på det feltet var vi helt nøytrale. Vi håper på det samme i Bergen, sier Brækhus.

I Oslo var blant annet bryteren Stig André Berge, med OL-bronse i fjor, i ringen i bar overkropp.

FOLKEFEST: Brækhus-leiren håper fortsatt å selge alle billettene til stevnet, noe som betyr 14.000 mennesker på Koengen.  Foto: arq6 (arq6.com, gjengitt med tillatelse).

Håp om utsolgt

Brækhus-kampen mot argentinske Erica Farias (32) går utendørs på Koengen, der håpet er at det skal bli utsolgt med 14.000 tilskuere. Hjemmefavoritten, som ikke har tapt på 30 proffkamper, lover bergensk preg på flere områder.

– Jajaja. Og det betyr mye. Vi prøver å hanke inn bergensere i mange ledd og bruker jo et bergensk team til promoteringen (Bergen Live). Dette blir et bergensstevne tvers gjennom, sier Brækhus.

Et eksempel som allerede er ute: I en reklamevideo før kampen har arrangørene benyttet Lars Vaular-sangen «Eg e fra Bergen».

– Den passet veldig godt. Det blir også lokale aktører involvert på en rekke andre områder, sier Algerøy i Bergen Live.

Brækhus røper videre planer for flere treff med alle bergensere som vil i dagene inn mot storstevnet.

– Jeg og teamet mitt kommer til Bergen i uken før kampen. Selv om jeg må få ro og hvile også, skal jeg vise byen min at vi er i Bergen og skal lage en skikkelig fest der, sier Brækhus.

– Siden jeg ikke vet når jeg får komme hjem for noe sånt neste gang, blir det absolutt lagt opp til å møte byens innbyggere. For eksempel gjennom trening for åpent publikum og innveiingen dagen før kampen. Siden vi er i Bergen blir det nok litt mer enn vanlig program også, sier Brækhus.

Nystemten?

Og til slutt, det store spørsmålet til byens verdensmester:

– Blir det Nystemten før kampen?

– Så langt har jeg ikke kommet ennå - men det er noe å tenke på!

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå