Oppretter nordisk tittel i boksing for å sikre norske utøvere bedre motstand

– Det blir et sportslig høyt nivå.

Den norske proffbokseren Hadi Srour (th) skal nå få muligheten om å kjempe om en nordisk tittel. Dette er et tiltak for å få opp det sportslige nivået på kampene på norsk jord.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Snart er en nordisk tittel i proffboksing på plass, ifølge VG. Roar Petajamaa har vært med i planleggingen for å få mer kvalifisert motstand for norske proffer.

Roar Petajamaa er tidligere proffbokser og ekspert på Viasat. Nå jobber 47-åringen med å få på plass en nordisk tittel, og han vil ha slutt på "seiersgaranti" for norske proffboksere.

– Det blir et sportslig høyt nivå. Vi regner med å ha på plass det første stevnet i Norge tidlig neste år, og planen er to årlige stevner her i landet. Så håper vi at de andre landene også skal arrangere jevnlig, sier Petajamaa til VG.

Forbudet mot proffboksing på norsk jord var over i oktober 2016. Totalt har norske boksere gått 33 kamper i norske stevner og bare to er tapt. Nå kan det bli langt tøffere motstand for blant andre Kevin Melhus, Alexander Hage og Hadi Srour.

– Dette blir en form for landskamper i proffboksing. Dette er noe alle proffbokserne i Norden trenger. Det blir risikokamper, men tap vil ikke være krise. Dette handler om å vinne publikum. Ved kun å møte slaktofre kommer man ingen steder sportslig, mener Petajamaa.

Neste store stevne i Norge går i Skien 20. oktober. (@NTB)

På forsiden nå