Anna (27) satser alt mot drømmen: Slik vil hun kjempe seg til OL-plass

Anna Svendsen har trappet opp satsingen med mål om OL-deltakelse i 2018.

AMBISIØS: Anna Svendsen er for tiden på samling med Team Nord-Norge i Målselv. Det store målet er en plass i neste års OL.Foto: Lars Eidissen

Saken oppdateres.

– Jeg lyver hvis jeg ikke sier at jeg har et mål og en drøm om det. Denne sjansen kommer neppe igjen for min del, sier en offensiv Anna Svendsen til iTromsø om OL-drømmen.

Sommerens hardkjør og testresultater gjør at 27-åringen er full av selvtillit. Hun har stor tro på hun kan gjøre det enda bedre enn hun gjorde i fjorårets gjennombruddssesong.

– Jeg føler at det har gått veldig bra med treningen i sommer. Jeg har fått ekstra motivasjon etter fjoråret. Jeg ser at det ikke er så langt opp, sier Svendsen og legger smilende til:

– Det har gått veldig bra. Jeg har perset på alt som er. Jeg føler meg mye sterkere enn på samme tid i fjor, sier hun.

Superveteran Tom (41) fortsetter i Skarp uavhengig av divisjonsstatus

På råsterkt rekruttlag

I desember i fjor skled hun rett inn i verdenseliten med en sjokkerende 5. plass under verdenscupsprinten på Lillehammer.

Sesongen endte med solide 141 poeng i verdenscupen, og en personlig henvendelse fra landslagsledelsen da hun havnet utenfor rekruttlandslaget røk med minst mulig margin under vårens uttak.

At det blir en ny sesong på Team Nord-Norge er helt greit for 27-åringen.

– Det viktigste er å ha et bra opplegg på det laget man er på. Og vi har et vanvittig bra opplegg på det laget vi har, det blir litt mindre reising og er veldig bra matching på laget, sier Anna Svendsen.

Trener Kristian Skogstad tror jentesiden på region-elitelaget kan være den beste i Norge under landslagsnivå, og mener at alle fem løperne (Svendsen, Silje Theodorsen, Lovise Heimdal, Emilie Kristoffersen og Merete Myrseth) kan hevde seg.

– Alle bør ha målsetting om å få gå verdenscup. De er gode nok til det, sier Kristian Skogstad.

TRENERDUO: Team Nord-Norge-trenerne Kristian Skogstad og Jan Lindvall analyserer video med herreløper Torgeir Sulen Hovland.Foto: Lars Eidissen

BKT vurderer ny utenlandsk forsterkning

Spisset satsingen

Bak sommerens fremgang for Anna Svendsen ligger en enda mer spisset satsing. Hun har tatt nye grep for å innfri den store drømmen om en OL-plass.

– I fjor jobbet jeg en del på sommeren. I år har jeg ikke jobbet siden april. Det tar mye energi å jobbe. Dette hadde ikke gått uten mine personlige sponsorer, forteller Anna Svendsen.

Det har resultert i noen flere treningstimer og mer restitusjon mellom øktene. I sommer ble det heller ingen ferietur.

– Jeg har egentlig bare vært hjemme i hele juli. Vi reiser så mye ellers. Jeg trente for meg selv, forteller hun.

Sjelden OL-sjanse

Et OL kommer bare hvert fjerde år. Men langrennssprint i klassisk stil, Svendsens aller beste disiplin, kommer bare hvert åttende år.

– Jeg hadde ikke sagt at det var et mål hvis jeg følte det var urealistisk. Det er et sinnsykt høyt mål og alt skal klaffe. Jeg føler at det ikke er umulig.

Det er også få sjanser til å vise seg et uttak verdig gjennom topp-plasseringer i klassisk sprint.

– Skal man ha sjanse må man gå fort fra starten. På Beitostølen, og på Lillehammer hvor jeg håper å få gå verdenscup igjen i en løype jeg liker veldig godt, sier Svendsen.

– Ikke et urealistisk mål

Team Nord-Norge-trener Kristian Skogstad mener ambisjonene til Svendsen er både gledelig og realistisk.

– Det er et hårete mål. Man må sette seg høye mål også. Det er ikke et urealistisk mål, siden hun gjorde det så bra i fjor. Hun har satset i så mange år at man kan ikke stå med hua i hånden når OL kommer i år. Jeg liker det veldig godt, sier Kristian Skogstad.

Selv om Svendsen har hatt et par dager med sykdomsfravær, liker treneren veldig godt det han ser av sin elev.

– Hun er helt klart en av dem som går fortest. Det ser veldig bra ut så langt med treningen hennes. Hun har lagt på bittelitt på timer og hatt enda større fokus på hurtighet og spenst. Det er ikke bare for å dra opp sprintegenskapene. Hvis man får et løft i sprint så får man det også i andre distanser også. Man må ikke glemme at Anna er en veldig sterk allrounder, sier Team Nord-Norge-treneren.

§
Vis debatt
Utforsk tema:
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå