Fem Team Nord-Norge-løpere klare for verdenscup: – Det er helt rått

Aldri før har Team Nord-Norge hatt så mange løpere i et verdenscuputtak.

TATT UT: Her er Kristian Skogstad med Silje Theodorsen, Emile Kristoffersen og Lovise Heimdal. På bildene til høyre er Erik Valnes og Anna Svendsen.  Foto: Rune Robertsen, Knut Løkse Nilssen og Anna Svendsen

Saken oppdateres.

Anna Svendsen (sprint, skiathlon), Silje Theodorsen (skiathlon), Lovise Heimdal (sprint), Emile Kristoffersen (skiathlon) og Erik Valnes (sprint) fra regionlaget Team Nord-Norge ble i dag tatt ut til verdenscupen på Lillehammer kommende helg.

– Det er jeg selvfølgelig fornøyd. Det er helt rått, sier hovedtrener for Team Nord-Norge, Kristian Skogstad.

– Tidligere har jeg sagt at vi ønsket fire. Og så får vi fem!

Første gang

Debutanten i dette selskapet er Erik Valnes.

– Jeg vil ikke kalle ham en joker. Han er et noe ubeskrevet blad som begynte å slå gjennom i fjor, men han er kvalifsert på lik linje med de andre, sier Skogstad.

Valnes - som går for Bardufoss, men er fra Sørreisa - gikk en meget god prolog i langrennsåpningen på Beitostølen. Den fulgte andreårssenioren opp i norgescupen sist helg da han kom på femteplass til slutt.

– Det er artig med Erik. Det er en stund siden vi hadde herreløpere fra Troms på verdenscup. Den forrige var vel Andreas Nygaard for fem års tid siden. Siden den gang er Snorri (Einarsson) den eneste vi har hatt med. Det er viktig for oss å få også guttene opp og frem, sier Skogstad.

– Ikke stå med lua i hånda

Aldri før har regionlaget fra nord hatt så mange løpere på samme uttak.

– Det kan nok stemme. Men jeg er ikke interessert i hva som har skjedd i historen. Vi forholder oss til det som skjer nå, og vi er veldig godt fornøyd med situasjonen, sier Skogstad.

Anna Svendsen er trolig den vi kan forvente mest av i verdenscupen. I fjor kom hun på femteplass i verdenscup i sprint.

– Alle som er tatt ut har gode sjanser. Vi skal prøve å gjøre så gode skirenn som mulig og ikke stå med lua i hånda. Alle må prestere gode løp. Og for Valnes blir dette en helt ny erfaring.

På forsiden nå