Finaledrømmen brast for Anna Svendsen

Tromsø-løperen nådde ikke opp i kampen om finalebillettene til søndagens klassiske sprint i Oberstdorf.

Anna Svendsen under søndagens sprint.  Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

Saken oppdateres.

Med en tredjeplass holdt det ikke for Anna Svendsen å ta seg videre fra det første semifinaleheatet. Tiden var for svak sammenlignet med løperne i det andre heatet.

Sprintspesialisten var 20/100 sekund unna finaleplass. Det skilte et halvt sekund opp til heatvinner Natalja Neprjajeva, som senere skulle komme til å ta sprintseieren.

I kvartfinalen gikk Svendsen videre etter å ha blitt nummer to i sitt heat. Også der havnet hun bak Neprjajeva. I prologen hadde hun den sjette raskeste tiden, og med det var Svendsen nest raskest av de norske.

Ane Appelkvist Stenseth var best av de norske både i kvalifiseringen og etter fullført renn. Trønderen var enste norske innslag i finalen, der hun tok sjetteplassen og endte sist.

Neprjajeva var sterkest i sporet og spurtet inn til seier foran slovenske Anamarija Lampic.

Det gjør at Neprjajeva tar innpå Therese Johaug i verdenscupen sammenlagt og går forbi Heidi Weng i sammendraget. Amerikanske Jessica Diggins tok tredjeplassen.

Ane Appelkvist Stenseth er eneste norske kvinne i sprintfinalen i Oberstdorf. Hun endte på 6.-plass da Natalja Neprjajeva vant.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Johaug fornøyd

Johaug spurtet inn til en fjerdeplass i kvartfinalene og lå an til å kvalifisere seg til semifinalene som lucky loser, men tiden ble til slutt ikke god nok. Hun var kun tre tideler unna avansement.

– Jeg er kjempefornøyd med sprinten og jeg viser at jeg kan være med i prologen og i kvarten. Jeg har ingen å skylde på og jeg hadde kjempeski, men jeg er veldig fornøyd med det jeg gjør i sprint om dagen, sa Johaug til NRK.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Tiril Udnes Weng klarte heller ikke å komme seg videre fra kvartfinalene.

Therese Johaug spurtet inn til fjerdeplass i kvartfinalen og tiden var ikke god nok til å gå videre på sprinten i Oberstdorf.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Dramatisk på prologen

I prologen kom alle de norske som stilte til start videre. Der ble det mest dramatisk da den polske 19-åringen Eliza Rucka kollapset i sporet. Hun klarte etter hvert å gå ved egen hjelp og så etter hvert ut til å klare seg bra. Det ble bekreftet av lege Jan Tauscher overfor svenske Expressen.

Rucka lider av en sykdom, og det har også hendt før at hun har besvimt i sporet.

Norges antatt beste sprinter Maiken Caspersen Falla sto over verdenscuprennet i Oberstdorf grunnet forkjølelse.

(100% Sport / NTB)

På forsiden nå