I morgen går tre av disse stjernene minneløp i Tromsø: – Ka i sinnsyke s....! Det er helt rått!

Tre av de norske stafettheltene fra Ski-VM i Lahti går Jan-Tore Skjærviks minneløp på Kvaløya lørdag.

STAFETTHELTER: Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby og Finn-Hågen Krogh vant stafettgull i langrenn for Norge i vinter. I morgen går tre av dem minneløp på Kvaløya.  Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Dagen før minnerennet til den avdøde klubbhelten til Kvaløysletta Skilag fikk man en henvendelse fra landslagssmører Arne Markus Svendsen om Finn-Hågen Krogh, Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth kunne få delta i Jan-Tore Skjærvis minneløp på Kvaløya lørdag.

Den norske landslagstrioen, som alle gikk VM-stafetten i Lahti i vinter da Norge vant gull, har vært i Bardu og testet ski foran neste sesong denne uken.

Rennet ble omdøpt fra Finnvikrennet til Jan-Tore Skjærviks minneløp i 2014 til minne om klubbhelten som døde i en skredulykke i 2013.

– Det er helt rått! Det må jeg si. Det var helt utrolig å høre, sier sønnen Rune Brenn Skjærvik om nyheten om at de tre store skiprofilene kommer.

– Vi hørte det var et minneløp der med en bra historie bak, så det er artig å gå slike løp, sier Finn-Hågen Krogh til iTromsø.

– Vi prøver å få med oss mest mulig skirenn på denne tiden, legger han til.

Omdøper skirenn for å minnes klubbhelten

Måtte flytte tidspunkt

For at landslagsløperne skulle få anledning til å stille, har man vært nødt til å flytte løpet en halv time frem.

– Vi har vært i kontakt med familien for å sikre oss at dette ble greit for dem. Vi har ønsket at det skal være et skikkelig lavterskelrenn dette minnerennet, sier Tore Olsen i Kvaløysletta Skilag.

– Vi var avhengig av det for at trønderne skulle kom seg hjem med fly, sier Krogh til iTromsø.

Arrangørene er spente på deltakelsen fra noen av Norges desidert beste langrennsløpere. Både Krogh og Dyrhaug gikk stafetten da Norge vant VM-gull i Lahti, mens Dyrhaug også tok en bronse på 15 kilometer klassisk individuelt.

– At landslagsutøvere vil vise seg her i Tromsø og Nord-Norge sammen med våre lokale løpere synes jeg er kjempeartig, sier Olsen.

- Fantastisk markering av pappas minne

– Et løp for alle

Rune Brenn Skjærvik gleder seg over det storfine besøket, og innser samtidig at kampen om seieren på løpet blir tøffere.

– Jeg tror jeg må jekke ambisjonene mine et hakk eller to. Da går jeg for fjerdeplass tenker jeg, sier han og humrer.

Løpet er naturligvis svært spesielt for familien til den avdøde.

– Det har en stor effekt og det er veldig spesielt for oss i familien dette løpet. Vi er veldig stolt av det. Det er et løp som er for absolutt alle. Det er det som er målet med det, sier Skjærvik og fortsetter:

– Når man har sagt alle så har man kanskje ment den litt svakere delen av baktroppen. Men nå blir det virkelig for alle. Både for de helprosjonelle og de med litt ekstra å dra på. Det er akkurat det mer dette, at det passer veldig bra for alle, sier Rune Brenn Skjærvik.

I fjor ble rennet, som går fra gravlunden 3 kilometer nord for Sandnessundbrua til Storelva skistadion, vunnet av Mats Engen på tiden 45.50.

De som ønsker å se landslagsprofilen passere målstreken bør dermed være ved skistadion ikke så veldig mange minutter etter klokken 12 på lørdag.

På forsiden nå