Kalla viste OL-form – vant overlegent

Den svenske langrennsstjernen viser god form.

Charlotte Kalla var suveren lørdag. Charlotte Kalla var suveren lørdag. Foto: Terje Bendiksby / TT / NTB Scanpix

Charlotte Kalla var suveren på favorittdistansen 10 kilometer fristil i skandinavisk cup i Piteå. Kari Øyre Slind knep annenplassen.

Slind imponerte innledningsvis. 26-åringen holdt lenge følge med Kalla, men fikk det for tøft mot slutten.

Den svenske langrennsstjernen vant til slutt med 28,9 sekunder på hjemmebane. Ebba Andersson ble treer i rennet. Hun var 55,2 sekunder bak sin landskvinne.

– Jeg fikk smake på melkesyra. Det var akkurat slik jeg ønsket det, sa Kalla til Aftonbladet.

Selv om hun ikke gikk mot den ypperste verdenseliten, var hun fornøyd med å få en solid gjennomkjøring i oppladningen til OL.

– Jeg har fokus på meg selv. Det er viktig uansett om det er skandinavisk cup eller verdenscup. Det gjelder å konsentrere seg om sitt eget løp. Planen var å ikke åpne altfor hardt. Tidene i starten var etter planen, sa hun.

Etter en hard treningsperiode i jula går Kalla tre renn på like mange dager i Piteå. Hun ble treer på fredagens sprint, mens hun dagen etter fornøyd kunne konstatere en suveren seier på 10-kilometeren. Søndag går Kalla 20 kilometer klassisk i de svenske løypene.

– Det føles som at jeg er der jeg ønsker å være. I tillegg er det flere uker igjen. Jeg er fortsatt veldig motivert, og jeg håper definitivt på å kunne være med og kjempe om medaljer, sier Kalla om OL i februar.

Søndag går Kalla og co. 20 kilometer klassisk i de svenske løypene.

(©NTB)