Marit Bjørgen smittet av streptokokker

Sykdom plager langrennsdronningen.

AVREISEN UTSATT: Marit Bjørgen skulle egentlig være på plass i Italia på onsdag. Sykdom førte til at planene ble endret.Foto: RICHARD SAGEN

Saken oppdateres.

VAL SENALES: Marit Bjørgen har utsatt avreisen til treningsoppholdet i Italia.

Stort sett det som kan krype og gå av norske og utenlandske eliteløpere i langrenn er for tiden samlet på en isbre på 3000 meters høyde i Val Senales i Italia. En av de få som mangler er Marit Bjørgen.

37-åringen skulle egentlig ha ankommet til Nord-Italia onsdag denne uken. Sykdom har ført til at hun har utsatt avreisen. Det forteller landslagstrener Roar Hjelmeset til Adresseavisen.

Han bekrefter at det dreier seg om streptokokker, den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse, ifølge Norsk Helseinformatikk.

- Hun skulle ha vært her, men hun kommer i dag i hvert fall, sier landslagstreneren.

Har trent siden torsdag

Bjørgen er ventet til Italia i løpet av søndagen. Hun begynte å føle på sykdommen i starten av uka og har vært uten trening i to-tre dager.

- Hun har trent normalt siden torsdag, så det var ikke veldig mye som manglet på at hun hadde rukket å være her. Men når det er samling på slik høyde må en være 100 prosent på den rette siden, sier Hjelmeset.

IKKE BEKYMRET: Landslagstrener Roar Hjelmeset, her på breen i Val Senales, er ikke bekymret selv om Marit Bjørgen må endre opplegget denne uken.Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Med Therese Johaug utestengt er Bjørgen det klart største navnet i internasjonalt kvinnelangrenn også denne sesongen. Etter å ha blitt mor kom hun knallsterkt tilbake under Lahti-VM i vinter.

Der tok hun med seg fire gull hjem til Norge. Bjørgen er favoritt til å vinne flere distanser under vinterens OL i Sør-Korea.

Ikke bekymret

Hjelmeset er ikke bekymret for konkurransesesongen til tross for endringen i opplegget denne uken.

KONKURRENTENE PÅ PLASS: Charlotte Kalla og en rekke av de norske og internasjonale toppløperne oppholder seg nå i Nord-Italia.Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

- Akkurat det er en veldig smal sak, sier han til Adresseavisen.

- Kommer hun til å kjøre et annerledes opplegg enn planlagt i Val Senales?

- Når hun kommer, så kan hun trene som normalt. Men det blir et litt annet opplegg i forhold til de andre jentene. Etter noen dager kommer hun i samme rytme som dem.

Vi har ikke lykkes med å få noen kommentar fra landslagslege Christine Holm Moseid.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå