Martin Johnsrud Sundby var utslått i 36 timer: Ble kanskje forgiftet av kumøkk

Måtte isoleres fra alle på laget.

Martin Johnsrud Sundby har slitt med sykdom denne uken.  Foto: Håvard Jenssen

Saken oppdateres.

VAL SENALES: Journalistene luktet sykdomskrise da Martin Johnsrud Sundby ikke dukket opp på trening tirsdag i Val Senales.

Det ble heller ingen trening på breen i Val Senales onsdag, og da det ble meldt at Sundby ikke ville gjøre intervjuer individuelt med jounralister, ble det litt uro blant et 20 talls fra bransjen som hadde kommet til dalen på grensen til Østerrike.

– Bare en magesjau, beroliget skiforbundets pressesjef i Val Senales, Gro Eide.

Og da mannen som hadde isolert seg på sitt rom på Hotel Kurzras dukket opp, var det for å bekrefte pressesjefens melding. Han er i god form, ved godt mot, godt trent og i rute til OL.

Mot alle odds

Men starten på høydeoppholdet ble ikke helt som han hadde forventet. Det var mandag kveld at det begynte å boble i systemet.

– Det er jo mot alle odds at det er når jeg er borte fra barna at jeg får en magesjau. Natt til tirsdag var ikke morsom.

Han fikk streng beskjed om å holde seg unna resten av landslaget.

– Jeg har ikke sett noen og har ikke snakket med noen. Det kan være noe jeg har spist, men det kan jo være at jeg har fått i meg kumøkk. Vi triller jo over det på rulleski nede i dalen, sa han da han møtte alle norske, svenske og en sveitsisk journalist i plenum onsdag ettermiddag.

Film og ensomhet

Dermed ble det rolige timer på sengen med film og gamle MMA-fighter som han hadde lagret på PC-en.

Men han forsikrer alle om at denne lille sykdomsperioden ikke har hatt noe å si for hva han skal få ut av høydeoppholdet i Val Senales.

– Jeg kom jo hit for å slappe av litt, sa tobarnsfaren som i lange perioder denne sommeren har prioritert familien.

Mannen som er kjent for å trene tøffest av alle i langrennsverden, har foran denne sesongen bremset litt. Men nå legger han inn perioder hvor det ikke er familie til stede og hvor han prioriterer trening.

– Jeg har ikke trent så hardt foran denne sesongen for å sikre meg og ikke hele tiden ligge på grensen til hva jeg tåler. Jeg har fått mer overskudd i hverdagen og til hver treningsøkt, sier Johnsrud Sundby.

Drømmen om OL-gullet

Han fikk selvfølgelig en rekke spørsmål om OL. Martin Johnsrud Sundby er mannen som i en årrekke har vært verdens beste langrennsløper, men han har ingen individuelle gull hverken i mesterskap eller OL.

– Det er 15 kilometeren i fristil, individuell start jeg ser for meg å ha de største mulighetene. Men femmilstrassen er tøff og kan passe også, sier han.

Onsdag ettermiddag hadde han i alle stillhet tatt seg en liten treningstur.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå