Problemene vil ingen ende ta for landslagsløperen: Slind med nytt skademareritt

Først fikk hun en kraftig høydesmell. Nå har en skade i stortåa ødelagt sesongstarten for Kari Øyre Slind.

HAR SLITT LENGE: Kari Øyre Slind fikk sitt gjennombrudd i 2016-sesongen og ble deretter hentet inn på landslaget. Etter det har hun møtt store problemer.Foto: NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

26-åringen fra Oppdal var årets kvinnelige skikomet i den mesterskapsfrie 2016-sesongen. Suksessen førte henne inn på landslaget.

Der har utviklingen stoppet opp.

Hun klarte ikke å kvalifisere seg til VM i Lahti. Etter jul deltok hun i bare tre verdenscuprenn. Kontrasten var stor fra da hun gikk inn til fjerdeplass på 10-kilometeren i Canmore 11.mars 2016.

Problemene har bare fortsatt. Etter høydesamlingen i Italia i august og september gikk hun på en skikkelig smell. Da hun var tilbake i trening, kom skaden som nå setter en stopper for neste ukes sesongåpning på Beitostølen.

Overbelastning i tåa

– Jeg har fått en overbelastning i stortåa, sier Slind til Adresseavisen.

– Det er svært kjedelig. Jeg føler at jeg trenger en høst som flyter litt bedre snart. Det er kjedelig at det skal gå slik på høsten i to år.

Nå er hun nødt til å trene alternativt. Åpningen på Beitostølen går uten henne. Det samme gjør verdenscupstarten i Kuusamo helga etter. Dermed begynner det også å spøke for OL i Pyeongchang.

ALTERNATIV TRENING: Mens konkurrentene går på ski, må Kari Øyre Slind trene alternativt. Her hjemme på Oppdal i fjor sommer.Foto: RICHARD SAGEN

Slind innrømmer at OL nå er i ferd med å bli en fjern drøm. Hun håper å være på startstreken under verdenscupen på Lillehammer i starten av desember.

Vil til Davos

– Det blir litt avgjørende for å kunne kvalifisere seg til konkurransene i Davos og Toblach. Det blir en skikkelig nedtur hvis jeg ikke får gå i Davos. Da blir det igjen vanskelig å kvalifisere seg til Tour de Ski.

Oppdal-løperen sier at hun var i bra slag før høydeoppholdet i august.

– Jeg følte meg i skikkelig bra form og hadde overskudd. Det som har skjedd er litt det samme som hendte etter høydeoppholdet i fjor. Det er samme type reaksjon. Jeg har prøvd å ta det veldig med ro, men får det ikke til å fungere.

Etter at hun var tilbake i Norge, brukte hun en måneds tid på å hente seg inn. En uke etter at hun begynte å trene skikkelig, kom smertene i tåa.

TUNG PERIODE: Kari Øyre Slind er i ferd med å innse at OL fremstår som en fjern drøm. Hun blir tidligst konkurranseklar til verdenscupen på Lillehammer i starten av desember.Foto: RICHARD SAGEN

Har fått låne kjelke

– Jeg blir litt kritisk til høydetrening når dette skjer to år på rad. Jeg tror i utgangspunktet at alle har godt av høydetrening, men jeg har ikke knekt koden.

– Hvorfor oppsto den siste skaden?

– Det har antagelig litt sammenheng med det som skjedde etter høydeoppholdet. Det skal mindre til før det blir for mye, før en får stressreaksjoner.

Mens konkurrentene skal trene og konkurrere på Beitostølen og Kuusamo, blir Slind værende på Oppdal den kommende tiden.

– Det blir litt sykling og staking i knestående på treningsrommet. Jeg har fått låne en stakekjelke som jeg skal bruke fra neste uke. I tillegg blir det svømmetrening. Jeg må prøve å få tiden til å gå.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå