Revansjlysten Østberg før sesongstart: - Jeg er nødt til å vise meg fram tidlig

Ingvild Flugstad Østberg (26) erkjenner glatt at VM-nedturen har gitt blod på tann foran OL-sesongen.

Ingvild Flugstad Østberg dro på Marit Bjørgen under hele rulleskiøkta i Val Senales tirsdag.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Gjøvik-jenta hadde en god sesong også sist sesong og hadde omtrent ikke et eneste dårlig løp utenom VM-perioden. Trusselen om å legge opp etter sesongen var mest tomme ord sagt i frustrasjon.

Tirsdag ettermiddag dro hun på veteranen Marit Bjørgen under hele den tre timer lange rulleskiøkta i Val Senales.

Det er normalt et godt tegn. Det er ikke mange som holder Bjørgens nivå på rulleski.

– Marit synes jeg holdt et bra tempo. Hvis hun hadde gått først ville det ha gått fortere, og derfor var det bedre at jeg gikk først og holdt et jevnt bra tempo, sa Østberg til NTB etter treningstimene i Nord-Italia.

Økta på breen ble avlyst grunnet mye og kald vind, men erstatningen var ikke mye dårligere.

Østberg selv vet ikke helt hvor hun befinner seg formmessig for tiden.

Ingvild Flugstad Østberg (foran) og Marit Bjørgen trener på rulleski i Val Senales i Italia tirsdag.  Foto: NTB scanpix

Grubler

– Jeg synes at det er mye som er bra, men jeg vet ikke helt i hvilken form jeg er i. Jeg synes at det enkelte ganger kunne ha gått litt lettere, så jeg er nok ikke inne i noen superduper form. Men jeg håper at jeg likevel har gjort den jobben som kreves for å være bedre enn jeg har vært i tidligere år. Jeg håper at jeg har utviklet meg i år også.

– Det er noen uker til igjen til det virkelig smeller?

– Ja, men jeg er nødt til å vise meg fram ganske tidlig for å være med i «loopen» inn mot OL. Dette vet alle. I en OL-sesong må man vise seg fram med en gang, og det er også begrenset antall renn som både er relevante og der vi går mot hverandre. Det kommer også en Tour der noen er med og andre ikke. Vi vet at det lønner seg å vise seg fram tidlig, selv om alle har lyst til å ha den absolutte toppformen senere. Det hjelper ikke å ha den om du ikke er med. Jeg føler at nivået mitt er bra, og jeg ser også at de andre er sterke.

Ekstra

– Er det slik at det er ekstra motiverende med OL i år siden det ikke gikk helt veien i VM i Lahti sist vinter?

– Ja. Det blir det. Det var spesiell sesong i fjor der det gikk bra i omtrent alle renn unntatt i halvannen uke i VM. Alt det andre var bra. Det var veldig merkelig sånn sett. Det gjør at du blir revansjelysten. Samtidig skal man ikke hausse OL opp slik at det blir høye skuldre av det. Jeg blir veldig overrasket om det er noen som sier at det er noe annet enn OL som er hovedmålet. Derfor vil det kanskje bli en sesong der du ikke helt ser hvor det bærer hen før det nærmer seg. Men som norsk må uansett vise deg fram tidlig.

OL-ukene i Pyeongchang er viktig for alle som driver med langrenn og vinteridrett. For snart fire år siden i Sotsji ble det gull i lagsprint og sølv i sprint fristil individuelt for hun som var 23 år den gangen.

– OL er den store drømmen. Det var vanvittig gøy sist, men da var forventningene annerledes. Da presterte jeg over det jeg hadde av forventninger. Nå har jeg høye forventninger selv, samtidig som jeg vet at det er knalltøft. Får jeg stille for Norge på én distanse og være i min beste form, så skal jeg være utrolig fornøyd med det, sa Østberg.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå