Rulleski: Klæbo fikk det ikke til å stemme. Tok likevel sammenlagtseieren i Beijing.

Johannes Høsflot Klæbo ble nummer åtte på den avsluttende fellesstarten i Beijing, men vant likevel verdenscupåpningen i rulleski sammenlagt.

Johannes Høsflot Klæbo (i midten) vant verdenscupåpningen i rulleski i Kina. Her fra fredagens 200 meter.  Foto: Ole Magnus Kinapel / Norges Skiforbund / NTB scanpix

Saken oppdateres.

På den 22,7 kilometer lange avsluttende fellesstarten i fri teknikk fikk ikke nordmannen det helt til å stemme. Etter seier på supersprinten torsdag og 200-meteren fredag ble Klæbo «bare» nummer åtte lørdag.

– Det var kaotisk i feltet med mye knuffing og mye som skjedde. For å kjempe om topplasseringer må man være med på det, og det var jeg ikke. Alle 60 mann i startfeltet på samme sted, og da må du være offensiv. Det turte jeg ikke, sa Klæbo.

– Fredagens seier i supersprint var egentlig aller morsomst, så jeg er godt fornøyd med verdenscuprennene i Kina, fortsatte Klæbo.

Ragnar Bragvin Andresen og Anniken Alnæs var begge fornøyde med andreplassene sine på lørdagens avsluttende fellesstart.  Foto: Ole Magnus Kinapel / Norges Skiforbund / NTB scanpix

Kinesiske Wang Qiang vant spurten foran Ragnar Bragvin Andresen. Nordmannen knakk staven to runder før mål, men klarte likevel å ende på pallen.

– De siste fire hundre meterne hadde jeg ingen rygg og måtte bare gå på og det holdt neste inn. Jeg ledet oppløpet helt til det var 15–20 meter igjen. Så kom den jeg trodde var Johannes. Jeg tenkte typisk – han pleier å slå meg med noen centimeter. Men så var det en kineser, og det er jo bra for Kina. Det hadde vært gøy med seier, men jeg er glad, sa Bragvin Andresen.

Anniken Alnæs ble nummer to på 15,9 kilometer fri teknikk, kun bak Linn Sömskar fra Sverige.

(©NTB)

På forsiden nå