Russeren falt på oppløpet - norsk verdensmester i U23-VM i langrenn

Vebjørn Hegdal var sterkest i finalen og ble sprintverdensmester i U23-klassen i tyske Oberwiesenthal. Harald Østberg Amundsen sikret bronsemedaljen.

Vebjørn Hegdal ble U23-verdensmester i sprint i tyske Oberwiesenthal.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Hegdal fra Larvik var i tet inn på oppløpet med russiske Denis Filimonov hakk i hæl. Likevel skulle det bli en grei spurtseier for Hegdal da russeren ramlet for egen maskin på oppløpet.

– Det var mye vær i dag, men det bikket min vei. Det betyr alt å krysse målstreken først, sa en glad Hegdal til arrangøren.

– Jeg klarte å ta teten fra start både i semifinalen og i finalen. Da fikk jeg det dit jeg ville, og det holdt helt inn, fortalte han om løpet sitt.

Filimonovs fall førte også til at Asker-gutten Harald Østberg Amundsen fikk med seg en medalje. Han ble nummer tre bak italienske Mattia Armellini.

Sivert Wiig ble nummer tre i Amundsens kvartfinale, men tiden holdt ikke til semifinaleplass.

I kvinneklassen ble det dobbelt svensk. Emma Ribom slo Johanna Häggström i spurten. Amerikanske Julia Kern tok bronsemedaljen.

Mathilde Myrold ble beste norske blant kvinnene. Hun ble nummer fem i sin semifinale. Kristine Stavås Skistad og Johanne Hauge Harviken røk begge i kvartfinalene.

På forsiden nå