Silje (23) har blitt student. Det skal gjøre henne til en bedre langrennsløper.

Silje Theodorsen (23) innrømmer at det rett og slett kan bli litt mye tanker om langrenn. Derfor velger hun nå å «koble av» med studier.

I PERLEHUMØR: Silje Theodorsen har hatt en fin oppkjøring foran årets sesong.  Foto: Øyvind Sivertsen

Saken oppdateres.

I høst har hun satt seg på skolebenken for å studere juss.

– Det er kjempeinteressant og kjempedeilig å være student. Det første året mitt som senior – som kanskje er min beste sesong til nå – tok jeg ett fag på universitetet. Du får vært i litt andre miljøer og lest litt mellom øktene, sier Theodorsen til iTromsø.

– På den måten blir ikke trening din eneste oppgave om dagen, for det blir fort veldig altoppslukende. Så langt virker det veldig bra med studiene. Det er min måte å slappe av på, sier langrennsløperen, som hadde en skuffende sesong som rekruttlandslagsløper i fjor.

I toppidrett beveger du deg på en knivsegg når det gjelder trening og belastning – og Silje vedgår at det kanskje ble for mye i fjor.

– Var du overtrent?

– Man kaller det mye rart, men jeg tror rett og slett hodet ville mer enn kroppen. Du balanserer på en knivsegg. Jeg er blitt 23 år, og det er jo «all in». I fjor bikket det akkurat over. På resultatlisten blir det veldig store utslag, svarer Theodorsen, som har 14.-plass som beste plassering i verdenscupen fra 2015-16-sesongen.

Godt testløp

I år er hun på regionlaget Team Nord-Norge og stortrives med det. Hun forteller at trenerne, Jan Lindvall og Kristian Skogstad, er flink til å «holde henne i ørene».

– Det har vært helt fantastisk og kjempeinspirerende å få være en del av et lag som er så offensivt. Jeg er så imponert over oppfølgingen av Jan og Kristian. Det gir stor motivasjon til å gjøre det bra, og jeg er veldig takknemlig for at jeg ble tatt inn på laget, sier Theodorsen.

Fredag hadde de langrennsløperne fra regionlag, rekruttlag og NTG i nord testløp på Kvaløysletta. Totalt var det 36 løpere til start. Her viste Theodorsen sterk form – der hun «rykket» opp i en pulje og konkurrerte med guttene.

FØRST: I dette heatet var Silje Theodorsen foran Anna Svendsen.  Foto: Øyvind Sivertsen

– For min del var dette en svært positiv sprintøkt. Det er veldig godt å kjenne at kroppen fungerer igjen, sier Theodorsen, som alltid har forfektet at det går an å kjempe helt i verdenstoppen med Tromsø som base.

Rulleskiløype og -mølle

Og nå er fasilitetene i Tromsø i ferd med å bli enda bedre. Neste sommer åpner rulleskiløypa på Storelva, og i disse dager blir det også montert en rulleskimølle på treningssenteret på Alfheim.

– Alle ære til de som har jobbet for de tingene her. Jeg er veldig stolt av Kvaløysletta skilag – en liten klubb med en utrolig dugnadsinnsats – som har fått til rulleskiløypa. Spesielt er den viktige for ungene, for det er jo skummelt å gå på veiene i mørketiden, sier Theodorsen, som er veldig spent på årets sesong.

Resultatmål vil hun ikke snakke høyt om.

– Jeg er spent på første skirenn. Tidligere har jeg hatt en viss anelse om hvor jeg har stått om alt fungerer. I år er jeg faktisk veldig usikker på hvilket nivå jeg er på, sier 23-åringen, som trolig sesongstarter på Beitostølen 17. november.

Tidligere har hun sesongdebutert i Muonio uken tidligere.

– Jeg har blitt syk der i tre år på rad, så det kan nok hende jeg står over konkurransene der i år, sier Theodorsen med et smil.

På forsiden nå