Sundby hyller sin russiske konkurrent: – Det er et historisk løp

Nordmannen ble slått med 25 sekunder på sin etappe av Russlands stjerneløper.

Det holdt i 6,5 kilometer, men da Bolsjunov satte opp farten, klarte ikke Sundby å holde følge.   Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Emil Iversen ga Martin Johnsrud Sundby et forsprang på 16 sekunder ned til Russlands Aleksandr Bolsjunov på den andre etappen av stafetten på Beitostølen. De sekundene var spist opp i løpet av få kilometer, uten at Sundby ga de fra seg enkelt.

– Han må hente mye krefter på å ta meg igjen, men det ser ikke sånn ut. Vi prøver så godt vi kan, men blir hektet av, sa Johnsrud Sundby til NRK.

Fikk du med deg herrestafetten? Russland rystet Norge – så ble Krogh den store helten

Han mener han var en del av et historisk løp.

– Jeg har gått på ski siden 2007, og det han driver med på de 7,5 kilometerne er så vilt. Jeg er ikke i dårlig form, det viste jeg i går. Han går så fort klassisk, så jeg er kjempeimponert. Det er et historisk løp, for det der har jeg aldri sett maken til, sa en imponert Johnsrud Sundby.

Leder verdenscupen

Russeren leder verdenscupen med 32 poeng foran Sjur Røthe. Han vant både sprinten og 15-kilometeren i finske Ruka tidligere i vinter, mens han fikk en femteplass på minitouren i Lillehammer. På gårsdagens tremil ble han nummer fem.

I OL i Pyeongchang tok han tre sølvmedaljer på stafetten, lagsprinten og på femmilen, og en bronse på den individuelle sprinten.

Frykter for VM

Nå frykter Sundby at russeren blir vanskelig å ta på 15-kilometeren under VM i Seefeld i februar.

– Hva vi skal finne på for å ta ham i 15 kilometer klassisk, det må jeg ligge i tenkeboksen for tror jeg. I dag var det rått å se, jeg lar meg imponere av det han gjorde, sier Sundby, som vekslet ni sekunder bak Bolsjunov.

Det ble norsk suksess også på kvinnestafetten: Norge knuste konkurrentene da svenskene kollapset

Martin Johnsrud Sundby har fått litt å tenke på før VM-forberedelsene starter.   Foto: NTB scanpix

Men selv om Bolsjunov leverte en kanonetappe, hjalp det ikke for det russiske herrelaget. På sisteetappe var Finn Hågen Krogh overlegen i spurten, og ga det norske laget seieren, 0,7 sekunder foran Russland. Det norske andrelaget ble nummer tre.

På forsiden nå