Svendsen sikret dobbel verdenscup

Anna Svendsen (26) får gå både kort og langt i verdenscupen denne uka.

MER VERDENSCUP: Anna Svendsen får gå både sprinten i Drammen og helgens klassiske tremil i Holmenkollen.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Tromsøjenta har hatt en imponerende sesong i skisporet, ikke minst i klassisk sprint, hvor hun ble nummer fem i verdenscupen på Lillehammer før jul.

Nå er hun i Drammen, hvor hun onsdag skal gå et nytt verdenscuprenn i klassisk sprint. I dag kom også bekreftelsen på at hun og Team Nord-Norge-lagvenninne Lovise Heimdal også skal gå den klassike tremila i Holmenkollen.

– Det var fint å få det bekreftet. Det er artig at vi skal få gå to stykker, det er bra, sier Anna Svendsen.

Vil bryte barriere

I Drammen er målet soleklart, etter flere tidligere forsøk i samme konkurranse som aldri har gitt avansement fra prologen.

– Jeg må prøve å gå videre. Jeg håper å snu trenden der, siden jeg ikke har klart det før. Jeg føler jeg har hevet meg fra i fjor, så jeg har muligheten. Alt må klaffe, sier Svendsen.

– Det er en spesiell sprint for det første og det er verdenscupnivå. Det handler om å få til de tingene hun gjør i vanlige løp. Men det er også en spesiell sprint, som blant annet har en spesiell utforkjøring, kommenterer trener Kristian Skogstad.

OL-jakt

Langrennssjef Vidar Løfshus har allerede flagget at verdenscupen i Drammen markerer et slags startskudd for jakten på plass i neste års OL-tropp.

I år har det kun vært to verdenscupkonkurranser i klassisk sprint.

– Det er absolutt viktig. Jeg må prøve å prestere når jeg først får muligheten i verdenscupen og benytte seg av de få mulighetene man få. Det er sinnsykt høyt nivå. Jeg ser at det går an med tanke på det jeg gjorde på Lillehammer, sier Anna Svendsen.

– Hun har vist en gang allerede at hun har et topp-potensiale som er veldig bra. Dess flere ganger du gjør det, dess tryggere blir man på det man kan gjøre, kommenterer Kristian Skogstad.

På forsiden nå