Svensk langrennsprofil uenig i den norske pengekritikken: – Det blir en ekstra motivasjon

Mindre til de beste og mer til de nest beste. Det fikk norske langrennsløpere til å reagere. Anna Haag støtter derimot det nye systemet.

Anna Haag ønsker det nye pengepremiesystemet velkommen. Emil Iversen og norske løpere er uenige i fordelingen.Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Nå blir det drastiske endringer i pengepremiene i langrenn. Potten skal nå deles på topp 20, ikke topp ti.

Det betyr for eksempel at vinnerpremien i Tour de Ski kuttes helt fra 729.000 kroner til 445.000 kroner.

– Trist. Det blir latterlig å ta fra dem som presterer best for å gi til dem som presterer ok, sa Emil Iversen til NRK, som først omtalte forandringene fredag.

– Må se det i perspektiv

– Vi må vel være det eneste yrket i verden som har gått ned i lønn/premiepenger fra 1995 og fram til i dag, sier Martin Johnsrud Sundby til kanalen.

Utspillene har nådd Sverige, der Anna Haag uttaler at hun støtter forandringene. Haag, som var med på det svenske stafettlaget som vant OL-gull i Sochi for tre år siden, mener de norske langrennsstjernene må se det i perspektiv.

– Jeg forstår at det finnes folk som raser. De som gang på gang vinner, får ikke lenger like bra betalt. Det er jo som å få lønnskutt. Samtidig må man se det fra ulike perspektiv. Det er kjedelig at de som vinner får mindre, men de får jo andre penger i bonuser, sier Haag til SVT Sport.

80 prosent stemte for

– Det er ikke så mye penger i sporten og for de yngre blir det jo en ekstra motivasjon, forklarer hun til samme kanal.

Premiene gjelder allerede fra kommende sesong og ifølge Åge Skinstad i FIS sin verdenscupkomité, stemte hele 80 prosent av utøverne for endringen, skriver SVT.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå