Svensk skistjerne åpner opp om tøff tid: – Føltes som om verden raste sammen

Langrennsyndlingen Frida Karlsson mottok to priser på den svenske idrettsgallaen i Stockholm mandag. – Vi sees i sporet framover, sa 20-åringen fra scenen.

Frida Karlsson har en tung tid bak seg.   Foto: Terje Pedersen

Saken oppdateres.

Karlsson var nominert til prisen for årets gjennombrudd og i kategorien årets lag sammen med kollegene på det svenske VM-stafettlaget som tok gull i Seefeld sist vinter.

20-åringen måtte på scenen for å hente begge prisene. Lagprisen mottok hun sammen med sprintstjernen Stina Nilsson.

– Denne prisen vil jeg dele med alle dere som hjelper meg og har hjulpet meg på denne reisen. Vi sees i sporet framover, sa Karlsson i takketalen i Globen.

I forkant av at gallaen startet satte hun samtidig ord på den tunge tiden hun nå har bak seg. I desember i fjor ble 20-åringen ilagt startnekt som følge av at hun ikke hadde oppfylt det svenske skiforbundets helsekrav. Siden har hun ikke konkurrert i verdenscupen.

Langrennsstjernen har også holdt en svært lav profil i mediene, men i et intervju med Aftonbladet fortalte hun om egen reaksjon etter startnekten.

– Det var veldig tøft, og jeg ble veldig lei meg. Der og da føltes det som om verden raste sammen. Men det er bare å forsøke å se positivt på det og at man kommer sterkere ut av det, sa Karlsson.

Positivt

På spørsmål om hvordan situasjonen hennes er i dag, svarte hun «det er positivt».

Karlsson sa at pilene peker rett vei, men at det foreløpig ikke er tatt noen beslutning rundt når hun kan konkurrere igjen.

– Men jeg håper virkelig å komme tilbake i år, sa 20-åringen, som i intervjuet med Aftonbladet takker for støtten hun har fått av sine nære og kjære.

– Jeg har hatt kjempebra støtte av ledelsen, familien, venner og kjæresten min. Det er jeg evig takknemlig for, for jeg vet ikke om jeg hadde klarte det selv.

Gjennombrudd

20-åringen fikk sitt store gjennombrudd i langrennssirkuset forrige sesong. Hun kom hjem fra VM i Seefeld med tre medaljer. På 10 kilometer klassisk var hun bare slått av Therese Johaug, mens det ble bronsemedalje på tremila i fri teknikk.

På stafetten bidro hun altså til svensk gulljubel.

Karlsson endte på åttendeplass i minitouren i finske Ruka som innledet inneværende verdenscupsesong. Siden har hun ikke konkurrert på øverste nivå.

På forsiden nå