Carlsen åpnet storturnering med remis: – Jeg fant ikke noe virkelig godt trekk

Magnus Carlsen spilte remis mot Anish Giri i første parti i Grand Chess Tour-turneringen Sinquefield Cup i St. Louis lørdag.

Magnus Carlsen innledet med remis i Sinquefield Cup i St. Louis.   Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Den norske verdensmesteren leverte skuffende spill i hurtig- og lynsjakkturneringen i samme by tidligere i uken. Han tapte hele 10 av 27 partier og ble bare nummer seks.

Han er ute etter revansj i den tradisjonsrike langsjakkturneringen, men i det første partiet måtte han med hvite brikker nøye seg med remis etter 36 trekk. Ingen av spillerne greide å skaffe seg noe overtak i løpet av de snaut tre timene de satt ved brettet.

– Det var ikke noe spesielt parti. Jeg sto litt bedre etter åpningen, men fant ikke noe virkelig godt trekk. Jeg kunne kanskje vært litt mer ambisiøs i spillet, men så ikke noe jeg trodde på, sa Carlsen i et intervju med arrangøren.

– Etter all lidelsen i hurtig- og lynsjakk, var det greit med et rolig parti. Jeg er ikke misfornøyd, sa han.

Han bekreftet at han den siste tiden har trent på å kaste baseball, fordi han på hviledagen torsdag skal gjøre det seremonielle første kastet når det lokale laget St. Louis Cardinals møter Colorado Rockies i Major League-kamp.

– Det er gøy å prøve seg. Jeg håper å få til et OK kast, sa han.

Søndag møter han Vishy Anand med svarte brikker.

På forsiden nå