Carlsen i superform: – Nærmer seg toppnivået

Etter tre strake turneringsseire tok Magnus Carlsen en svipptur innom København.

Magnus Carlsen ble intervjuet av en hjerneforsker i København.  Foto: REUTERS

Saken oppdateres.

«Jeg vant 26 av 26 partier. Så jeg er veldig, veldig fornøyd».

Det sa Magnus Carlsen – med et glis om munnen – etter onsdagens sjakkshow i København.

Der spilte verdensmesteren først mot 24 sjakkspillere – samtidig. Så spilte han to hurtigsjakkpartier mot det danske stortalentet Jonas Buhl Bjerre.

Men Carlsen har også herjet med langt tøffere motstand i år. Han har vunnet tre strake turneringer og kryper oppover i rating.

– De siste fire månedene har han vært meget nært sitt eget toppnivå. Året før var han egentlig litt ute av balanse, sier trener Peter Heine Nielsen til Ritzau.

– En Magnus Carlsen som ikke leverer sitt beste, er nummer én i verden. En Magnus Carlsen som spiller opp mot sitt beste, er langt bedre enn de andre, sier Nielsen.

Snart Norway Chess

Der Carlsen tidvis var frustrert over eget spill i fjor, har han vært desto mer fornøyd i år.

Det er knyttet store forventninger til hvordan nordmannen presterer i Norway Chess, som starter 3. juni.

– Selv hvis jeg finner og føler jeg presterer dårlig, blir jeg lei meg. Det gjør at jeg nyter å vinne mye mindre, men jeg tror det bare er sånn når man har holdt på med noe lenge nok. Da konkurrerer du ikke bare mot andre, men også deg selv, sa Carlsen fra scenen i København, ifølge Twitter-kontoen til chess24.com.

Schmeichel

Onsdagens show fant sted i Cirkusbygningen på Axeltorv i København. Carlsen møtte spillere i alle aldre, blant annet 78-åringen Svend Hamann, som ble dansk mester i 1972.

Carlsen ble også intervjuet av hjerneforsker Peter Lund Madsen.

Blant tilskuerne var tidligere Manchester United-keeper Peter Schmeichel og Casper Christensen, som er kjent fra TV-serien Klovn.

– Jeg synes Magnus Carlsen er fantastisk. Han er et vanvittig talent, sier Christensen, som også lager en TV-serie sammen med Carlsen, ifølge BT.dk.

På forsiden nå