Eckhoff bommet fire ganger – vant overlegent

Skiskytteren viste nok en gang lovende takter i sporet.

Tiril Eckhoff var klart best på Sjusjøen.  Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Tiril Eckhoff måtte gå fire strafferunder, men hadde et voldsomt tempo i sporet og vant fellesstarten under sesongåpningen i skiskyting på Sjusjøen søndag.

Eckhoff viste allerede forrige helg at langrennsformen er bra. Da imponerte hun stort ved å bli nummer fire i sprinten under langrennsløpernes sesongstart på Beitostølen.

Ga aldri opp

Fossum-løperen fortsatte å vise storform på Sjusjøen da hun vant lørdagens sprint, og selv om det ble fire strafferunder på fellesstarten, én bom på hver av de fire skytingene, så var Eckhoff i tet da det gjaldt som mest.

– Det ble hardt, for jeg havnet hele tiden i bakleksa. Men jeg ga aldri opp, og kjempet meg hele tiden opp igjen. I tillegg hadde jeg flaks med at ingen andre skjøt fullt hus, sa Eckhoff til NTB.

Eckhoff ledet ut fra siste skyting og vant overlegent søndag, i sin andre strake seier.

Fint å ha noe å jobbe med

– Det var litt mye bom, også ble jeg jagende bak der, men jeg ga aldri opp, så det er bra, sa Eckhoff til NRK.

– Dette var uansett en god start, og så er det greit at alt ikke er perfekt også. Så har jeg noe å jobbe med framover.

Ingrid Landmark Tandrevold måtte også tåle fire strafferunder, og tapte spurtoppgjøret mot tyske Denise Herrmann (tre bom) om annenplassen.

Thekla Brun-Lie imponerte stort med feilfri skyting før siste runde på matten, men måtte ta til takke med én fjerdeplass etter å ha bommet på siste stående.

(©NTB)

På forsiden nå