Norge-trener skal lede de svenske skiskytterne

Anders Byström kommer fra jobb i Norges Skiforbund og skal overta ansvaret for de svenske skiskytterne fremover.

Anders Byström har jobbet for Norge de siste fem sesongene. Nå får han en lederrolle i svensk skiskyting.  Foto: Brun, Thomas / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Han har tidigere jobbet som koordinator i det svenske skiskytterforbundet, men har de fem siste sesongene jobbet som trener for rekruttlandslaget i Norges Skiforbund.

Byström hadde blant annet ansvaret for Johannes Høsflot Klæbo da han var på rekruttlandslaget.

Till SVT sier Byström at han vil ta med seg erfaringene han har gjort under sin tid i Norge.

– Det finnes en vinnermentalitet der, og som vi skal fortsette å utvikle innen svensk skiskyting. Jeg ser virkelig fram til å lede skiskytterlandslaget inn i framtiden, sier Anders Byström i en pressemelding.

Svenskene har ikke tidligere hatt noen egen landslagslagssjef for sine skiskyttere.

– Landslagssjef er en ny rolle som vi nå har etablert. Det er meningen at Anders skal ha en ledende og koordinerende rolle mellom A-landslag, utviklingslandslag og framtidslandslag for at vi skal få maksimalt ut av våre ressurser. Han vil ha ansvaret for laguttak og den langsiktige planleggingen, sier generalsekretær Ingemar Arwidson.

Ny landslagstrener blir Johannes Lukas som tar over etter tyske Wolfgang Pichler. I ledergruppen i A-landslaget er også Johan Hagström og Mattias Nilsson med.

Spesielt Hanna Öberg og Sebastian Samuelsson har tatt Sverige til nye høyder de siste sesongene selv om den helt store suksessen under VM på hjemmebane uteble. Hanne Öberg tok Sveriges ene gull på normaldistansen.

(©NTB)

På forsiden nå