«Nei til menn i tights!»

Menn i lycra er et vanlig syn. Det må vi gjøre noe med.

Avskaffelse: I dette skråblikket mener BT-kommentator Anders Pamer et det er på tide for alle menn å slutte med løpetights.  Foto: Jan M. Lillebø

Saken oppdateres.

De finnes i Stoltzekleiven, langs landeveien og Gud forby også på Byfjellene. Hylsterherrer godt stappet inn i noe tettsittende som skal føre til bedre prestasjoner.

Og jeg sier, klart og tydelig:

Tights er glimrende. Det er på sin plass og fullt ut akseptert.

Men kun hvis du deltar i nasjonale, kontinentale eller internasjonale mesterskap i friidrett.

Endelig finnes det nå en studie som bekrefter det jeg lenge har hatt mistanke om. Man løper ikke fortere med ballene i klem. Ingen av oss.

Min aversjon mot tights er helt sikkert trygt fundamentert i egen misunnelse. Jeg ser ut som en dårlig stappet vossakorv i et slikt plagg, og skal vi være ærlige så er det en skjebne jeg deler med en hel del av dere, brødre. Estetikken bedres selvsagt dersom plagget sitter klistret rundt to veltrente lår, men vi kommer dessverre ikke utenom å diskutere det som befinner seg mellom lårene.

Hvor skal man manøvrere den stasen inni noe slikt? Oppover? Til siden? Skrått nedover? Kan man bære en boksershorts inni, og gå for lag-på-lag-strategien for ikke å fremstå som en noe i overkant «ivrig» mosjonist? Eller bør man, som puristene, kveile seg pip naken inn i hylsteret og stole på at kompresjonen gjør sitt? Hvordan behandler man egentlig da kroppsdelene som skal sørge for menneskehetens fremtid?

Joda, jeg har en hjemme. Den ligger mellom skøytene og sykkelhanskene i en skuff. Den har vært i bruk langs dårlig opplyste skogsstier og isolert sett ga det meg en helt grei følelse å jogge i lycra. Helt til jeg en sen kveld befant meg på den lokale bensinstasjonen på jakt etter sportsdrikke.

Blant trailergrillmenyer og grove bagetter skled jeg sjangermessig aldeles utmerket inn i omgivelsene, men jeg angret raskt ute blant folk.

Kan vi ikke bare bli enige om at tights er «no go» for oss menn? Kan likestillingen stoppe omtrent her? Kan denne siste studien bare parkere siste rest av tvil?

For det er tross alt kun Robin Hood som kler tights.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå