Skal være noe du kan skryte av på jobben

Når du kommer i mål på toppen, skal du være stolt.

Å løpe i motbakker passer for liten og stor, og i fjor løp 250 deltakere til topps på Gråkallen. Her leder Selma Nevin an på vei mot toppen.   Foto: Trondhjems Skiklub

Saken oppdateres.

Det mener prosjektleder i Trondhjems Skiklub, Eirik Telebond. Tida du bruker på å gjennomføre motbakkeløpet Trondheims Bratteste er ikke viktig. Her er budskapet at løpet er en «utfordring alle kan klare».

– Løypa er kort, men bratt. Den er to kilometer og 250 høydemester. Tøff nok til at man kan skryte av presentasjonen på jobb dagen etter, mener Telebond.

Håper på rekord

Det er fjerde gang at motbakkeløpet i Bymarka arrangeres, og Telebond håper arrangementet vil fortsette å vokse. Arrangøren opplever at motbakkeløp er i vinden.

– Vi er inspirert av Oslos Bratteste. Der er det god stemning langs løypa, noe som gir masse energi i løypa, sier prosjektlederen.

I fjor hadde løpet som starter på Fjellseter kapell og har målgang på Gråkallen 250 deltakere. Løperne deles inn i trimklasse uten tidtaking og konkurranseklasse. Sistnevnte klasse har vært størst de siste årene med litt over 150 deltakere.

– Vi håper å bli større. Kanskje får vi 300 totalt på lørdag, sier Telebond.

Filmer konkurranseklassen

Hvis interessen for motbakkeløp fortsetter å vokse, vil arrangøren vurdere å innføre puljestart.

– Det kan bli litt trangt når mange legger ut fra start samtidig. Men vi ønsker at arrangementet skal være kort og effektiv. Konseptet går ut på at dette er en utfordring som alle kan klare. Mosjonister, toppidrettsutøvere og familier. Her kan man løpe fort, eller man kan nyte turen oppover i rolig tempo mens man tar til seg stemningen langs løypa, sier Telebond.

Akkurat som under Trondheim Maraton sist helg, kommer Adresseavisen til å filme deltakerne i målområdet. Men i tillegg til at målpasseringen kan gjenoppleves på adressa.no i løpet av helga, kan man også se løperne i konkurranseklassen på to andre steder i løypa. Et av kameraene vil stå på løypas bratteste punkt.

§
Vis debatt
Utforsk tema:
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå