Sprekpodden: Vil du spise sunt og trygt? Dette sier forskningen.

I ukens Sprekpodden har vi besøk av to gjester som har skrevet bok om hvilken mat som er sunn og trygg.

GJESTER: Astrid Bjerkås (t.v.) og Gro Haarklou Mathisen er gjester i ukens Sprekpodden. Her med programlederne Halvor Ekeland og Silje Dyregrov.  Foto: Rolf Øhman

Saken oppdateres.

De fleste ønsker å spise sunt og trygt, men hva innebærer egentlig dette?

Dette ønsket vi å finne ut mer om i dagens Sprekpodden. Der har vi besøk av Gro Haarklou Mathisen og Astrid Bjerkås. Mathisen har doktorgrad i toksiologi og jobber i Vitenskapskomiteen for mattrygghet, og Bjerkås har mastergrad i kommunikasjon og er kommunikasjonsrådgiver på Veterinærinstituttet.

De ga nylig ut boken «Bra mat. Hva forskningen forteller oss». Der har de snakket med noen av landets fremste forskere på mat og ernæring, og fått dem til å oppsummere hva vi bør spise og hva vi bør være forsiktige med.

Hør mer om dette i dagens Sprekpodden. Hør også hvor det er størst faglig enighet og uenighet blant forskerne, og hvilke tommelfingerregler kan man gi for å spise sunt og trygt?

Sprekpodden kommer ut hver tirsdag og har som hensikt å inspirere og hjelpe folk til en sunnere livsstil.

Her kan du høre oss/laste oss ned i iTunes.

Her kan du høre oss i Spotify.

Eller du kan høre oss i Acast:

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå