Ansatte i eventselskap kan bli permittert etter sykkel-VM

Selskapet hadde ansvaret for UCI-konferanser og publikumsområder under mesterskapet. Nå har de sendt ut permitteringsvarsel til sine ansatte.

UNDERSKUDD: Possibility AS hadde blant annet ansvaret for publikumsområdene og konferanser i forbindelse med mesterskapet. Nå er selskapet usikker på om de noen gang vil få betalt for hele beløpet de mener de har krav på.  Foto: Tor Høvik

Saken oppdateres.

Allerede i juli forventet arrangøren av sykkel-VM å gå med et stort underskudd, og fredag i forrige uke ble det klart at Bergen 2017 AS stopper all utbetaling til kreditorene.

Tirsdag ble det også kjent at kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) utelukker at et eventuelt underskudd vil dekkes av staten.

Nå forteller lederen for eventselskapet Possibility AS til NRK at han allerede for to uker siden sendte ut permitteringsvarsel til sine elleve fast ansatte.

Selskapet var sykkel-VMs offisielle «hospitality manager», og ansvarlig for planlegging og kommersialisering av alle publikumsområdene langs løypen.

Possibility arrangerte også konferansene og kongressene som det internasjonale sykkelforbundet avholdt i forbindelse med mesterskapet.

Ekstraordinært styremøte

– Idet vi forstod at det var problemer med betalingene, sendte vi ut varselet for å ha formalitetene på plass og skaffe oss handlingsrom i tiden som kommer, forteller administrerende direktør Harold Sletten til NRK.

Etter at selskapet fredag mottok den formelle bekreftelsen på arrangørens betalingsproblemer, ble det holdt et ekstraordinært styremøte i helgen.

Possibility har også vært i kontakt med arrangøren og sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen, og håper å finne en løsning, forteller Sletten.

Sykkelpresidenten ønsket ikke å uttale seg til NRK om permitteringsvarselet tirsdag.

Ber kreditorene om tålmodighet

Verken Tiedemann Hansen eller Sletten ønsker å oppgi hvor stort beløp Possibility mener å ha krav på, men Sletten sier til kanalen at situasjonen er så alvorlig at de har måttet be sine egne sykkel-VM-kreditorer om tålmodighet.

Sletten sier at han ikke er sikker på at alle pengene noen gang vil bli betalt.

– De manglende utbetalingene har bidratt til at vi har havnet i en likviditetsskvis. Det er ingen tvil om at vi kan risikere å lide tap, men vi gjør det vi kan for å finne løsninger for at det ikke skal skje, spesielt i forhold til våre egne kreditorer.

Håper på løsning

Foreløpig har ikke varselet ført til permitteringer for noen av de elleve fast ansatte, skriver NRK.

– Mye er avhengig av hvor hurtig det kommer en løsning fra arrangøren. Vi opplever at de forsøker å finne en løsning, og det er beroligende. Men vi vil fortsette dialogen i morgen, sier Sletten.

På forsiden nå