Beintøff test venter for lokale sykkelhåp: – Det må til for å kjøre seg i form

Om snaue to uker er alvoret i gang for Susanne Andersen og Stine Borgli.

Stine Borgli (t.v.) og Susanne Andersen melder begge om god form før årets vårklassikere kjøres i gang.  Foto: Stig Nilssen

Saken oppdateres.

I årets første ritt smeller de rett inn i den beryktede Paterberg-bakken.

Med sine 400 meter høres det ut som en enkel utfordring. Legger du på 12,5 prosent gjennomsnittlig stigning, og en stigningsprosent som bikker opp mot 20 prosent på det verste, begynner det å merkes.

Når du da i tillegg sykler på brostein som nærmest tilfeldig er kastet utover – ja da har du sesongstarten til Susanne Andersen og Stine Borgli i Omloop Het Nieuwsblad.

24. februar er det harde endagsrittet. Heldigvis har de nesten to uker på å finstille formen ved den spanske solkysten Alicante. Sammen med landslaget tok de turen nedover lørdag og blir værende i ti dager.

STINE BORGLI:

Født: 4. juli 1990

Fra: Sandnes

Idrett: Landeveissykling

Klubb: Autoglas Wetteren og CK Victoria

Utvalgte meritter: 62. plass fellesstart VM i Bergen 2017, gull lagtempo NM i Bodø 2016, bronse fellesstart NM i Skien 2011.

SUSANNE ANDERSEN:

Født: 23. juli 1998

Fra: Stavanger

Idrett: Landeveissykling

Klubb: Stavanger SK og profflaget Hitec Products–Birk Sport

Utvalgte meritter: 7. plass VM-fellesstarten i Bergen for seniorer 2017, sølv EM-fellesstarten i Herning for U23-damer 2017, norgesmester gateritt for seniordamer 2017, bronse i VM-fellesstarten i Qatar for juniorer 2016, vinner av Statoils talentpris i 2015.

Klar for belgisk vaffel

– Treningsvinteren min har aldri vært bedre. Jeg har fått maks ut av treningen og unngått sykdom. Jeg ser virkelig frem til å vise meg frem i år, sier Borgli til Aftenbladet.

Både hun og Susanne Andersen er på reisefot den kommende måneden. Rittene står i kø, det handler om å sykle seg i form.

– Det er mange ritt på vårparten, men det må til for å kjøre seg i form. I Hitec er vi så heldig at vi har flere små leiligheter i Belgia, så jeg føler meg som hjemme, sier Andersen.

Begge har fått velge årets rittprogram. Borgli har byttet lag fra svenske Team Crescent DARE til det belgiske laget Autoglas Wetteren. Andersen har valgt å fortsette i det norske laget Hitec Products–Birk Sport.

Måle krefter

I fjor syklet Andersen og Borgli sammen på det norske landslaget under VM-fellesstarten i Bergen. Andersen syklet sitt første senior-VM.

Med en sterk sjuendeplass beviste 19-åringen at hun er ett av sykkelsportens største talenter.

Borgli var uheldig og falt allerede etter et par hundre meter, hentet inn feltet igjen og gjorde siden en strålende jobb for laget.

Slik så det ut under fellesstarten til jentene i VM i Bergen. Susanne Andersen (første i rødt) kom inn til en overraskende åttendeplass, Stine Borgli fullførte som hjelperytter fikk en 62. plass til slutt.  Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

– Jeg ser virkelig frem til å møte jentene, vi har virkelig et godt samhold på laget. Det blir artig, sier Borgli.

Til sammen er det tolv stykker som skal på landslagssamlingen. Sju av disse tar turen til Omloop Het Nieuwsblad.

– Det blir artig å måle krefter mot resten av jentene i Alicante. Da får jeg en liten pekepinn på hvor jeg står, avslutter Andersen.

På forsiden nå