Boasson hektet av før Vuelta-spurten. Fortsatt topp ti for Carl Fredrik Hagen.

Philippe Gilbert vant onsdagens etappe i Vuelta a España, mens Nairo Quintana tok seg tilbake i kampen om sammenlagtseier etter et vellykket brudd.

Edvald Boasson Hagen ble nummer 11 på den siste fjelletappen.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Det var 37-årige Gilberts annen etappeseier i årets utgave av rittet og den sjuende totalt.

Quintana klatret fra 6.- til 2.-plass i sammendraget og er nå bare 2.24 minutter bak Primoz Roglic i ledertrøya etter å ha slått ham og de andre favorittene med nesten fem og et halvt minutt på den 17. etappen.

Sykling: Vuelta a España onsdag

Oppdatert med øvrige norske plasseringer

Sykkelrittet Vuelta a España onsdag, verdenstouren (32 av 38):

17. etappe, 219,6 km (flat) Aranda de Duero – Guadalajara: 1) Philippe Gilbert, Belgia (Deceuninck-QuickStep) 4.20.15, 2) Sam Bennett, Irland (Bora) 0.02 min. bak, 3) Rémi Cavagna, Frankrike (Deceuninck-QuickStep) samme tid, 4) Dylan Teuns, Belgia (Bahrain Merida) s.t., 5) Wilco Kelderman, Nederland (Sunweb) s.t., 6) Jonas Koch, Tyskland (CCC) s.t., 7) Lawson Craddock, USA (EF Education) s.t., 8) Tim Declercq, Belgia (Deceuninck-QuickStep) s.t., 9) Silvan Dillier, Sveits (AG2R) s.t., 10) James Knox, Storbritannia (Deceuninck-QuickStep) 0.06.

Norske: 11) Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) s.t., 35) Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) 5.32, 70) Rasmus Tiller (Dimension Data) 18.56.

Sammenlagt: 1) Primoz Roglic, Slovenia (Jumbo-Visma) 66.43.36, 2) Nairo Quintana, Colombia (Movistar) 2.24 min. bak, 3) Alejandro Valverde, Spania (Movistar) 2.48, 4) Tadej Pogacar, Slovenia (UAE Emirates) 3.42, 5) Miguel Ángel López, Colombia (Astana) 3.59, 6) Kelderman 5.05, 7) Rafal Majka, Polen (Bora) 7.40, 8) Knox 8.03, 9) C.F. Hagen 10.43, 10) Teuns 12.21.

Øvrige norske: 93) E.B. Hagen 2.39.43, 122) Tiller 3.18.21.

Rittet avsluttes søndag i Madrid.

Carl Fredrik Hagen er fortsatt blant de ti beste i sammendraget.  Foto: Dan P. Neegaard

Edvald Boasson Hagen var med i bruddet og gjorde alt han kunne for å kjempe om seier, men han greide ikke å henge med Gilbert mot slutten og endte på 11.-plass.

Sam Bennett ble toer og Rémi Cavagna nummer tre.

Carl Fredrik Hagen satt i gruppa med de fleste av sammenlagtfavorittene. Han beholdt sin 9.-plass i sammendraget og ligger fortsatt an til en knallsterk topp-ti-plassering.

Nairo Quintana tok seg tilbake i kampen om sammenlagtseier i Vuelta a España da han satt med i et vellykket brudd på onsdagens etappe.   Foto: Alvaro Barrientos, AP / NTB scanpix

Tidlig brudd

I utgangspunktet lå det ikke an til å skje mye spennende på en ganske flat etappe, men et stort brudd kom av gårde tidlig på etappen og holdt helt til mål. I bruddet hadde Gilbert selskap av nesten alle sine lagkamerater i QuickStep-laget, mens Quintana hadde hjelp av tre Movistar-kollegaer. Utbryterne holdt en vanvittig fart i sidevinden som preget etappen, og forfølgerne greide aldri å hente dem inn.

– Det er en veldig spesiell seier. Vi syklet som gale helt fra start. Det var 40 stykker med, og blant dem sju av de åtte i laget mitt. Vi jobbet for hverandre og hjalp hverandre å holde moralen oppe. Vi syklet veldig, veldig raskt. På noen av flatene var vi oppe i 75 km/t. I alle mine år som syklist tror jeg aldri jeg vært med på noe slikt. Det var rett og slett «crazy», sa Gilbert i et intervju vist på TV 2.

Quintana innledet etappen på 6.-plass i sammendraget, 7.43 minutt bak ledende Primoz Roglic. Også Wilco Kelderman var med i onsdagens vellykkede brudd og forbedret posisjonen i sammendraget. Han klatret til 5.-plass.

Syklet som gale

Roglic, som på hviledagen tirsdag signerte en ny og forbedret kontrakt med Jumbo-Visma-laget, ligger fortsatt best an til å vinne sammenlagt. Likevel var han ikke tilfreds med dagen.

– Jeg gjorde en feil i dag. Jeg skulle vært helt i front og ikke tillatt bruddet å gå uten meg. Laget mitt berget meg med stor innsats, og vi er fortsatt i posisjon til å forsvare ledertrøya, sa sloveneren.

– Vi tapte et slag i dag, men ikke krigen.

Torsdag venter en virkelig kraftprøve. Fjelletappen på 177,5 kilometer inneholder fire tøffe stigninger på veien til Becerril de la Sierra, og Roglic vil bli utfordret.

På forsiden nå