Kristoffer Halvorsen slapp med skrekken etter ny velt

Team Sky-talentet Kristoffer Halvorsen fikk smake på asfalten i Stavanger, men slapp billig unna.

Kristoffer Halvorsen måtte bryte rittet med smerter i skulderen. I midten er sportsdirektør Gabriel Rasch for Team Sky.  Foto: Ove Heimsvik

Saken oppdateres.

I rundt 50 kilometer i timen inntraff ulykken på søndagens lagtempo/jaktstart.

I en rundkjøring sør for Amfi Madla på Madlaveien glapp bakhjulet til en av de fremste Sky-rytterne. Tre ryttere havnet i grøften, mens to av de fremste slapp unna.

– Vi kom alt for fort i rundkjøringen også veltet han som var to plasser foran meg. Jeg har ikke noe annen sjans enn å velte selv. Veldig kjedelig, men slik er sykkelsporte, sier Halvorsen.

Laget må ha fire ryttere for å komme seg til mål, dermed måtte hele laget stoppe opp. To av de tre rytterne som gikk i asfalten kom seg opp til laget igjen, men vinnersjansene var allerede spolert.

  • Se velten i videoen under:

Ikke kragebeinsbrudd

Kristoffer Halvorsen var den eneste som sto igjen etter velten, og holdt seg til kragebeinet på sin venstre side. Sportsdirektør til Team Sky, Gabriel Rasch, var raskt på plass for å se til talentet.

– Jeg har litt vondt i skulderen, men det går greit. Det er ikke noe kragebeinsbrudd, vi skal ta en sjekk i morgen, sier Halvorsen til Aftenbladet.

Når Aftenbladet pratet med 22-åringen hadde han nettopp kommet ut av dusjen og hadde armen løs. Dette er som oftest et bra tegn. Han bekrefter at det ikke er et kragebeinsbrudd og at det kun blir noen fridager.

Halvorsen, eller «Doffen» som han blir kalt i sykkelfeltet, skal nå hjem til Kristiansand for noen rolige dager. Rittprogrammet fremover er ikke hugget i stein. Dersom alt går fint stiller «Doffen» opp i enten Route du Sud eller Sveits rundt.

Få meter unna ulykken

Aftenbladet-journalist Ove Heimsvik sto i krysset og ble vitne til ulykken på nært hold.

– Halvorsen prøvde å sette seg på reservesykkelen rett etter ulykken, men det gikk én meter før han ga seg, sier Heimsvik.

Minutter etter ulykken var Halvorsen plassert i følgebilen.

Flere uhell denne sesongen

Halvorsen har gått i bakken også tidligere denne sesongen. Under den 2. etappen av Tour of Yorkshire tidligere i mai krasjet stortalentet stygt. Da fikk han skrubbsår på høyre hofte og skulder, men fullførte etappen.

Han pådro seg i tillegg et brudd i hånden etter en krasj i det australske rittet People’s Choice Classic i januar.

Alexander Kristoff og UAE Team Emirates kjørte inn til en noe skuffende tiendeplass. Det australske laget Mitchelton-Scott tok en knallsterk seier. De har dominert alle tre dagene og er fortjente vinnere av Hammer Stavanger.

På forsiden nå