Lunke er i dialog med flere lag – åpner for å gå ned et nivå

Sindre Skjøstad Lunke var svært bidragsytende da han hjalp Tom Dumoulin og Team Sunweb til å vinne Giro d’ Italia tidligere i vår. Nå er det usikkert om trønderen får ny kontrakt med WorldTour-laget.

Sindre Lunke og Jean Erik Gaundal jobber for ny kontrakt med Sunweb. Foto: Terje svaan

Saken oppdateres.

Syklisten er på utgående kontrakt med Team Sunweb og har heller ikke fått tilbud om ny kontrakt hos det tysk-nederlandske sykkellaget.

– Det er femti prosent sjanse for at han får ny kontrakt. Klubben avventer Sindre (Lunke) for å se hvilke andre ryttere de får inn, sier syklistens agent, Jean Erik Gaundal til Adresseavisen.

Lunke var hjelperytter til Tom Dumoulin under Giro d' Italia, som strakte seg over tre uker i mai. Dumoulin vant den rosa trøyen og nå er Sunwebs plan å vinne Tour de France i fremtiden, med nettopp Dumoulin.

– De ser på en måte for å bygge et lag som kan hjelpe Dumoulin til å vinne Tour de France. Det er hovedmålet til Sunweb, forteller Gaundal.

Og legger til:

– Sindre er fortsatt ung og har hatt en vanvittig fremgang. Vi tror selvfølgelig at han kunne vært en viktig brikke i Sunwebs planer.

1. august

Nå har agenten åpnet dialoger med andre profflag i sykkelverden. Uten å røpe de spesifikke klubbene, så innrømmer han at det er både WorldTour-lag og Pro Continental-lag.

– Det er fortsatt tidlig og jeg vil ikke røpe for mye. 1. august er en merkedato, for da er overgangene lov å offentliggjøres. Klubbene jobber først og fremst med situasjonene til de store guttene. For eksempel Aleksander Kristoff og Fabio Aru, fortsetter agenten.

De prøver etter beste evne å snakke med engelskspråklige lag og holder seg unna de typiske franske, spanske og italienske lagene.

Et steg ned

Men dersom syklisten signerer for et Pro Continental-lag, så vil det være et steg ned nivåmessig.

– Da er det ikke noe tvil om at han vil få en større rolle i laget. Kanskje er det riktig vei å gå, men det er ikke bestemt ennå hva vi gjør, sier Gaundal videre.

Til slutt innrømmer han at Lunke trives godt i Sunweb. Han er satt opp som reserve til Spania rundt, og så skal han sykle Arctic Race.

– Det vil bli første gangen han sykler for Sunweb på norsk jord. Det tror jeg han gleder seg til, forteller agenten.

Legg oss gjerne til på snapchat.Foto: Adresseavisen

§
Vis debatt
Utforsk tema:
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå