Trøndersk lag vant Styrkeprøven

Trønderekspressen kjørte over konkurrentene.

I fjor bestemte Trønderekspressen seg for å ta opp kampen om tronen i styrkeprøven. I år ble det seier.  Foto: Ola Morken/Trønderekspressen

Saken oppdateres.

Vinnerlaget består av ryttere fra tolv klubber i Trøndelag og målet har vært å ta knekken på seiersgrossistene i Rye XP, og det klarte de med god margin. Ifølge landevei.no ledet de med over 20 minutter på tittelforsvarerne ved Skreifjellene.

17 av de 30 rytterne som startet fra Trondheim gikk i mål med tida 13.32.29 og en gjennomsnittshastighet på nesten 40 kilometer i timen.

– Vi har nærmet oss hvert år, men det var først i fjor vi bestemte oss for å vinne – og tok opp kampen for alvor. I fjor var vi tjue minutter bak Rye. I år er vi mange ganger sterkere. Vi stiller med antagelig det beste laget man har sett fra Trøndelag i styrkeprøven, sa kaptein Geir Møllegaard til adressa.no før helga.

Fantastisk oppofrelse fra laget

De startet 30 i tallet, hadde første uhell før de kom ut av Trondheim, men i alt 17 syklister fra Trønderekspressen kom i mål, forteller lagleder Møllegaard.

- Uhellet var klassisk, han tok et bakhjul, gikk i asfalten, fikk ødelagt sykkelen og måtte bryte. En annen punkterte, og da blir du også frakjørt. Men det har vært en fantastisk lagoppofrelse fra start til mål. Alle sammen har bidratt hele veien. Også de som måtte slippe underveis.

Møllegaard er strålende fornøyd med å ha slått erkerivalen Rye med over 57 minutter.

- Vi har syklet sammen siden i fjor. Ekspressen har eksistert i fem år, men i fjor bestemte vi oss for å slå Rye. De har jo vunnet de siste årene, og i fjor klarte vi det ikke helt. Men i løpet av vinteren har vi samlet de sterkeste og kjørt fellestreninger, vært på spinning og lagt ned uttallige timer med egentrening.

For mange i laget er årets tid personlig rekord.

- Tiden er bra, men et stykke unna rekorden på 12:52:00, men differansen til de andre lagene er imponerende, sier Møllegaard.

De fleste i laget er nå samlet til middag ved et hotell på Gardermoen, og etter dette går trolig mange av dem en urolig natt i møte.

– Vi er selvfølgeig slitne og ømme i muskulaturen, og det kommer til å komme kramper i løpet av natta. Men fra mandag sitter vi nok på sykkelsetet igjen. Men først skal vi kose oss sammen med familie og støtteapparat. De har gjort en fantastisk jobb og sekundert oss hele veien, en uvurderlig jobb med de tidene vi sykler på.

– Og neste år er dere klare for en ny prøve?

- Neste år må vi forsvare oss og starte først. Det gjenstår å se om alle blir med, noen faller alltid fra, men jeg regner med og håper at hovedstammen blir med neste år også.

§
Vis debatt
Utforsk tema:
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå