Tror på rekordstor sykkelfest for barn

Sparebanken Nord-Norge inviterer til Mini Arctic Race.

JUBEL: Slik så det ut ved starten av Mini Arctic Race for tre år siden.  Foto: Ronald Johansen

Saken oppdateres.

Lørdag og søndag kommer Arctic Race of Norway-sirkuset til Tromsø. I løpet av helgen skal det være en rekke arrangementer i byen.

Det som trekker mest folk blir nok Mini Arctic Race, som arrangeres av Sparebanken Nord-Norge. I 2014 var det rundt 900 deltagere på dette arrangementet i Tromsø.

– Vi ønsker å lage sykkelfest for ungene i Tromsø. Så mens proffene er ute på Sør-Kvaløya og sykler, lager vi gratis sykkelfest for alle barn opp til 12 år i sentrum. Vi satser på ny deltagerrekord og at vi klarer å samle over 1.000 barn på Prostneset neste søndag, sier banksjef Lars Nymo Trulsen.

I FARTA: Her er barna i gang på Mini Arctic Race i 2014.  Foto: Knut Jenssen/SNN

Løypa går fra Prostneset, nordover havna til Scandic Ishavshotell, opp rundt SAS Radisson Blu, forbi Clarion The Edge og med målgang utenfor Skarven. De yngste sykler en runde, mens de litt eldre sykler flere runder.

– Alle deltagerne får grønn sykkelskjorte, startnummer til å ha på sykkelen, medalje og en overraskelse etter målpassering. Vi oppfordrer foreldrene til å melde på sine håpefulle på forhånd. Da kan de hente ut startnummerene i sekretariatet på Prostneset mellom klokken 12 og 14, og være klar til puljevis start fra klokken 14, opplyser Trulsen, og legger til at foreldre kan melde på barna sine på bankens hjemmeside.

På forsiden nå