- Drømt om dette siden jeg begynte med hockey

Trønderen Mattias Nørstebø får VM-debuten.

Mattias Nørstebø.  Foto: Digitalsport

Saken oppdateres.

Den beskjeden kom da landslagssjef Roy Johansen mandag offentliggjorde troppen til ishockey-VM i Tsjekkia.

— Det er såklart veldig morsomt. Dette er noe jeg har jobbet for og drømt om siden jeg startet. Jeg ser veldig frem til å få representere det norske landslaget i et VM, sier Nørstebø til adressa.no.

Spillende back

Han er sønn av TIK-legenden Svein Enok Nørstebø og dro til svenske Brynäs allerede som 16-åring i 2011. Nå er han 19, og har fått 20 kamper i den svenske SHL-klubben denne sesongen.

— Jeg har lagt ned en stor jobb for å komme på landslaget, og når jeg nå får sjansen til å være med i VM er det veldig stort, sier han.

- Hvorfor er du med, tror du?

— Det er vel fordi jeg er en spillende back, som kan holde litt i pucken. Jeg har gjort det bra i Sverige i år, og fått spille mye på slutten. De ser vel at jeg har et potensial til å bli enda bedre, sier han.

Vil være offensiv

Tirsdag reiser landslaget til tsjekkiske Ostrava for å gjøre de siste forberedelsene til mesterskapet. Norge har havnet i gruppe med Finland, Russland, USA, Slovakia, Hviterussland, Slovenia og Danmark. De fire beste lagene i hver gruppe tar seg til en kvartfinale.

— Det hadde vært stort for Norge å nå en kvartfinale, sier Nørstebø.

- Hva kan vi forvente?

— Vi skal være litt offensive, og prøve å sette press på de beste lagene så godt det går. Kanskje kan vi overraske litt på den måten. Vi kommer inn i turneringen i veldig bra form, sier 19-åringen.

Også Tyskland-proff Andreas Martinsen er med i VM-troppen.

På forsiden nå