– Landslagstrener sluttet etter uenighet med Kristoffersen

En uenighet med Norges stjerneløper gjorde at Stefan Kornberger ga seg, melder TV 2.

En uenighet med Henrik Kristoffersen (bildet) fikk teknikktreneren Stefan Kornberger til å slutte. Det bekrefter landslagssjef Christian Mitter til TV 2.   Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Saken oppdateres.

Stefan Kornberger ga seg på dagen som teknikktrener for Norges alpinlandslag før Kitzbühel-rennene i januar. Grunnen var en konflikt med Henrik Kristoffersen.

Det erfarer både TV 2 og NRK søndag kveld. Kornberger hadde vært en del av det norske landslaget i åtte år.

– Det var en utfordring med noen utøvere. Han (Kornberger) står for noen ting. Han står for fellesskapet, hardt arbeid og var en kar som var med i åtte år. Det er ikke på grunn av for hardt eller for mye arbeid at han sluttet, sier landslagssjef Christian Mitter til TV 2.

– Du sier noen utøvere, er det Henrik?

– Ja, det er Henrik, bekrefter Mitter til kanalen.

TV 2 har konfrontert pappa Lars Kristoffersen med Mitters uttalelser, men verken han eller Henrik ønsker på nåværende tidspunkt å kommentere saken.

Også NRK skriver at Kornberger sluttet på dagen like før verdenscuprennene i Kitzbühel forrige måned. Han jobber fortsatt for Norges Skiforbund, men trener nå yngre landslag.

Henrik Kristoffersen har lenge vært i konflikt med alpinlandslaget. I juni 2017 nektet han å skrive under utøverkontrakten, og i en periode fikk han av den grunn ikke lov til å trene med landslaget. Han skrev til slutt under avtalen samme sommer, men ble ikke tatt inn i varmen igjen før 1. oktober.

Stjernealpinisten fra Rælingen har også saksøkt skiforbundet fordi han blir nektet å ha sin en egen sponsor på hjelmen.

Denne sesongen har Kristoffersen slitt sportslig, men sist fredag slo han til og ble verdensmester i storslalåm. Det var hans aller første VM-medalje.

(©NTB)

På forsiden nå