17-åring debuterte med bravur i svensk eliteserie

Ishockeytalentet Mattias Nørstebø oppfylte guttedrømmen.

Mattias Nørstebø (16) flytter om et par uker til Sverige for å gå på hockeygymnasFoto: RUNE PETTER NESS  Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

Trønderen fikk sjansen for den regjerende svenske mesteren Brynäs, da laget møtte Linköping borte.

– Det gikk over all forventning, han fikk spille mye mer en forespeilet og leste situasjonene godt når han var på isen , forteller pappa Svein Enok Nørstebø til adressa.no.

Spilte med forbilder

Linköping ble slått 4-1 og unge Nørstebø kunne dermed juble sammen med lagkameratene for seier i debuten.

– Dette er spillere han har sett på TV da han var liten, og plutselig spiller han sammen med dem. Han oppfylte guttedrømmen, sier pappa Svein.

Han har trent med A-laget en knapp uke. Og fikk egentlig beskjed om at han skulle være med og sitte på benken. Der ble han ikke værende. Nørstebø fikk godt med istid, og faren regner seg fram til at han fikk 12 bytt, noe som er veldig bra.

– Jeg er veldig stolt. Han er jo en av de yngste norske som har spilt i svensk eliteserie , sier Svein.

Fikk mye spilletid

Mattias Nørstebø tok sjansen og flyttet fra Trondheim til Brynäs som 16-åring i fjor. Siden har han stort sett spilt for U18— og U20-laget. Men flere av backene i klubben sliter med skadet og dermed åpnet muligheten seg for unge Nørstebø.

Nørstebø har gjort det veldig bra på U20-laget, men det er likevel en brå overgang til svensk elitehockey.

– Han taklet situasjonen bra. Han synes det gikk bra selv også, men han var veldig spent og ting har jo gått veldig fort for ham, sier Enok Nørstebø.

Svein Enok Nørstebø er heller ingen hvem som helst. I 2010 gjorde han comeback og hjalp Rosenborg opp i eliteserien. Men han er likevel kanskje mer kjent for sine 77 landskamper for Norge, og at han i 1999 vant Gullpucken.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå