Den norske suksessen gjorde at gulltreneren måtte ta skjegget

Tor-Arne Hetland barberte bort alt skjegget etter trippeltriumfen. Nå forklarer han hvorfor.

FØR OG ETTER: Hvis Norge sørget for trippel på en distanse i OL, skulle Tor-Arne Hetland barbere seg. Onsdag møtte han pressen nybarbert.   Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

PYEONGCHANG: Onsdag formiddag lokal tid var det en stolt og glad Tor-Arne Hetland (43) som møtte pressen etter at Johannes Høsflot Klæbo vant gull på sprinten dagen før.

– Det fantastisk fint å se. Han har vært verdens beste sprinter over en lang periode. Alle har forventet at han skal ta det gullet, og han tok det. Det er klasse, sier Hetland, som ikke bare var stolt og glad, men også nybarbert.

I høst har langrennsherrenes trener latt skjegget gro, men nå har den norske medaljefangsten sørget for at en slutt på det.

LYKKELIG: Tor-Arne Hetland gledet seg stort over sprintgullet til Johannes Høsflot Klæbo og ga ham en skjeggete klem da OL-gullet var et faktum.   Foto: Martin Slottemo Lyngstad

– Jeg sa at hvis det blir en trippel, eller et stafettgull, så må jeg barbere meg, sier Norges landslagstrener om sin nye look.

Begynte i Sveits

Og det skjedde som kjent allerede på OLs første herreøvelse, og derfor var det bare for treneren å finne fram barberhøvelen.

– Nå blir det en mer flidd Tor-Arne framover, ler Hetland.

SUKSESS: Tor-Arne Hetland gleder seg over den norske lagsuksessen i Pyeongchang. Bråket rundt landslagsuttakene tidligere i vinter er ikke lenger noe tema.   Foto: Rune Petter Ness

Det er for øvrig ikke første gang at han at vedder om sportslige mål på vegne av utøverne sine med skjegget som innsats.

– Det var ei greie som begynte egentlig i Sveits da jeg tok over sprintlaget der. Da skulle jeg la skjegget gro til det var en som kom på pallen. Og det var Laurie van der Graaf som kom på pallen i Düsseldorf første gang, sier Hetland.

Ingen flere veddemål

Dette var i desember 2011, og den neste gangen han veddet, var det Dario Cologna som fikk ham til å barbere seg.

15 km-laget: Onsdag presenterte Tor-Arne Hetland laget som skal gå fredagens 15 km. Simen Hegstad Krüger, Finn Hågen Krogh, Hans Christer Holund og Martin Johnsrund Sundby.   Foto: Rune Petter Ness

– Ja, det skjedde igjen da Cologna vant i Asiago. Og så tror jeg at jeg barberte meg etter VM-stafetten i Lahti i fjor, sier Hetland.

– Hva blir neste veddemål?

– Nei, etter den tremila, blir det ikke noe neste, ler han.

Alt bråket rundt landslagsuttakene tidligere i vinter har stilnet, og Hetland gleder seg over at OL-laget presterer med to gull, et sølv og en bronse så langt.

– Etter VM i fjor, hvor vi hadde mange gode plasseringer, sa jeg at det bare et var tidsspørsmål før utøverne ville blomstre og få medaljefangst som fortjent. Det er kult når vi har et lag med så mange ulike kvaliteter. Det drar jo gruppa opp, og de vet at hvis de får sjansen, så er de medalje- og gullkandidater, sier Tor-Arne Hetland.

FØR OG ETTER: Hvis Norge sørget for trippel på en distanse i OL, skulle Tor-Arne Hetland barbere seg. Onsdag møtte han pressen nybarbert.   Foto: Rune Petter Ness

FØR OG ETTER: Hvis Norge sørget for trippel på en distanse i OL, skulle Tor-Arne Hetland barbere seg. Onsdag møtte han pressen nybarbert.   Foto: Rune Petter Ness

På forsiden nå