Håpet om VM-medalje lever: – Et så å si feilfritt løp

Aleksander Aamodt Kilde har sikret seg et godt utgangspunkt på kombinasjonen.

Aleksander Aamodt Kildes håp om VM-medalje lever etter utfordelen av kombinasjonen i Åre.  Foto: Reuters

Saken oppdateres.

ÅRE/OSLO: Nordmannen har tredje best tiden på utfordelen av VM-kombinasjonen i Åre, kun slått av Dominik Paris og Ryan Cochran Siegle. Dermed er han for alvor med i kampen om medaljene før slalåmdelen klokken 16.00 i ettermiddag.

Aamodt Kilde ble liggende etter Paris hele veien og var på det meste 48 hundredeler bak italieneren halvveis i bakken. Men Kilde hentet seg inn og avsluttet sterkt. Ved mål var han nummer to, 38 hundredeler bak Paris. Fra et senere startnummer ble han også slått av Ryan Cochran Siegle, som var tre hundredeler bak lederen.

– Det var deilig for Aleksander å få til et så å si feilfritt løp. Han er helt klart med og kjemper her, sa NRK-ekspert Kjetil André Aamodt.

– Jeg synes det var bra i partier. Jeg bommet litt etter første mellomtid, men ellers er det okay, sa Kilde om eget renn på NRKs sending.

Slalåm-favorittene langt bak

Aamodt Kilde sikret seg også en god luke ned til noen av de største truslene på slalåmdelen. Østerrikske Marco Schwarz havnet 87 hundredeler bak nordmannen, mens Alexis Pinturault ble slått med 1,14 sekunder.

– Det er veldig jevnt med mange slalåmløpere som er for nærme, men jeg holder meg positiv, sier Kilde til Aftenposten.

De dårlige værforholdene i Åre gjorde at utforløypen var kraftig kortet ned og vinden skapte problemer for flere av utøverne. Også slalåmen som starter 16.00 har en kortere løype enn planlagt.

– Slalåmformen var god i går, så får vi se i dag. Jeg føler det er alle muligheter. Det er en forholdsvis lett slalåm, men hvis tempoet blir høyt må man opp med rumpa og kjøre på, sier Kilde.

– Du sier «lett slalåm», kan du utdype det?

– Slalåm er ikke lett uansett hvordan bakken er, men den er flatere og ikke noen store terreng, så det er veldig greit, sier han.

Sejersted leverte

En annen fartsspesialist, Adrian Smiseth Sejersted, var også blant de raskeste i utfordelen. Han kjørte inn til 9.-plass fra startnummer 44 og ligger 67 hundredeler bak Paris.

– Det var bra. Jeg unngikk store feil, så jeg har forholdsvis kort vei opp til teten. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å tette den luka, sa Sejersted.

Sebastian Foss Solevåg fikk det aldri til å stemme helt i utforen og endte 2,18 sekunder bak lederen. Han kom dermed ikke blant de 30 beste.

– Det var et par tideler for sakte, dessverre. Jeg får bare ta slalåmen som trening og et eget renn, sier han.

Bedre gikk det for Rasmus Windingstad. Han er foreløpig nummer 19 og har 1,15 sekunder å hente inn på Paris.

– Slalåmformen er fin. Jeg har ikke kjørt for mye slalåm, men det har kjentes bra ut de siste dagene, sier Windingstad til Aftenposten.

– Så det er verdt å se slalåmomgangen og?

– Om den er verdt å se, ja! Herregud, jeg skal hvert fall lage litt show!, sier han lattermildt.

På forsiden nå