Hirscher slo knockout på konkurrentene i Garmisch

Rykket fra Kjetil Jansrud i kampen om den totale verdenscupen.

SUVEREN: Marcel Hirscher knuste alle konkurrentene (arkivfoto).

SUVEREN: Marcel Hirscher knuste alle konkurrentene (arkivfoto). Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports

Marcel Hirscher tok en suveren seier i søndagens storslalåmrenn og økte ytterligere verdenscupforspranget til Kjetil Jansrud, som bare ble nummer 15. Jansrud mente han kjørte en god første omgang i Garmisch søndag, men en stor feil i finaleomgangen ødela.

— Førsteomgangen min var bra, og jeg hadde forventninger om å kjøre meg inn blant de ti beste. Men feilen jeg gjorde helt på toppen i finaleomgangen gjorde at det ikke gikk, sa Jansrud til NTB etter rennet.

Han kom på innerski i en av de aller første portene, hadde hele siden nedi snøen, men klarte på mirakuløst vist å komme tilbake på rett spor igjen. Han kjørte bra videre ned til mål, men løpet var selvsagt ødelagt.

Det endte med en litt skuffende 15.-plass til slutt. Han ble slått av den suverene vinneren Marcel Hirscher med 5,13 sekunder. Østerrikeren rykket kraftig fra Jansrud i kampen om den totale verdenscupen, og han slo knockout på alle konkurrentene sine allerede i første omgang. Han ledet med nesten to sekunder og vant med over tre.

Ingen forklaring

Henrik Kristoffersen var full av spørsmål da han kom til mål etter de to storslalåmomgangene i Garmisch søndag. Han kunne ikke forstå hvorfor det ikke gikk raskere for ham, og han skjønte enda mindre av at han ble knust av Hirscher.

Kristoffersen på 13.-plass var 4,91 sekunder bak den suverene østerrikeren. Men han var ikke den eneste som var langt bak. Fra Hirscher på toppen av seierspallen og til Benjamin Raich på annenplass, skilte det 3,28 sekunder. Det er ikke ofte man ser slike utslag i alpine verdenscuprenn.

Tyskland og Felix Neureuther kjørte inn til tredjeplassen, men også hjemmefavoritten var langt bak. Fra Neureuther til Hirscher skilte det 3,44 sekunder.

— Det som skjedde her kan jeg ikke forklare. Det jeg kan si er at jeg hadde både gode og dårlige partier i kjøringen min i begge omgangene, men jeg forstår ikke hvordan utslagene kunne bli så store, sa en svært skuffet Henrik Kristoffersen til NTB etter rennet.

Topp ti

Den eneste av de norske kjørerne som var inne blant de ti beste var Leif Kristian Haugen. Han lå på tiendeplassen etter første omgang og kjørte seg opp to plasser med en vellykket finaleomgang,

— Dette var den tredje plasseringen min blant de ti beste i år, og det er jeg fornøyd med. Det gir meg bra med selvtillit etter å ha kjørt ut litt for mye. Nå ser jeg fram til rennene i Kranjska Gora etter Kvitfjell-helgen, for nå kan jeg reise til Slovenia med senkede skuldrer, sa Leif Kristian Haugen.

— Det Hirscher gjorde var helt utrolig. Det må være bortimot rekord i seiersmargin, for med dette er han helt på høyde med Ingemar Stenmark og Alberto Tomba, mente Haugen.

(©NTB)