Johaugs kusine klar for hoppdebut mot verdenseliten

Therese Johaugs talentfulle kusine Gyda Westvold Hansen (17) får sin Sommer Grand Prix-debut i tyske Hinterzarten til helgen.

Gyda Westvold Hansen får SGP-debut (Sommer Grand Prix) i hopp til helgen. Foto: Skiforbundet / NTB scanpix  Foto: Skiforbundet / NTB scanpix

Saken oppdateres.

17-åringen fra Dalsbygda har kommet som et skudd den siste tiden og vant nylig begge rennene under kontinentalcupen (COC) i Kasakhstan.

Nå får hun belønningen i form av landslagsuttak og debuten mot verdens beste hoppere når de til helgen åpner Sommer Grand Prix i tyske Hinterzarten.

– Gyda er debutant i SGP-sammenheng. Hun har overbevist med god hopping i COC, og fortjener å få være med på det øverste nivået. Hun er ei jente som kommer til å bli svært spennende for fremtiden, sier landslagssjef Christian Meyer til hoppmagasinet berkutschi.

Hansen er også en svært lovende kombinertløper. Hun vant sølv på 5-kilometeren under junior-VM i januar.

Hansen reiser til Tyskland sammen med Maren Lundby og Silje Opseth.

Sommer Grand Prix er en hoppserie på plast som arrangeres hver sommer. For kvinnene fortsetter serien i franske Courchevel og avsluttes i tsjekkiske Frenštát pod Radhoštěm. Japanske Sara Takanashi har vunnet samtlige syv utgaver, mens Maren Lundby har kommet på tredjeplass de to siste årene.

På forsiden nå