Klæbo skadet etter fall på løpetur - dette sier landslagslegen

Langrennsesset Johannes Høsflot Klæbo falt på løpetur i Frankrike og skadet tåa. Det er fortsatt usikkert om den er brukket eller forstuet, melder VG.

Johannes Høsflott Klæbo og langrennslandslaget er for tiden på samling i Frankrike.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Han la ut en video på sin YouTube-kanal om uhellet som skjedde under en løpetur under langrennslandslagets treningsleir i Frankrike søndag. Nå må 22-åringen trene alternativt.

– Som dere ser nå, er jeg på sykkel mens resten av laget er ute og løper. Grunnen til at jeg ikke løper er rett og slett fordi jeg ramlet på løpetur i går, og stuket tåa mi, sier Klæbo samtidig som han filmer seg selv ute på sykkeltur.

Han legger til at skadeomfanget foreløpig er usikkert.

– Jeg vet ikke om den er brukket eller forstuet, men den er i hvert fall ikke helt bra. Den er "jækla" vond, så jeg er nødt til å ta det med ro og sykle. Det er litt kjipt, men sånn er det.

Landslagets lege Øystein Andersen avdramatiserer skaden.

– Det er ingen dramatikk i Johannes Høsflot Klæbos skade. Stortåen er tapet og han trener alternativt. Det gjøres fortløpende vurderinger om behovet for ytterligere tiltak, sier medisinsk ansvarlig for langrenn, Øystein Andersen.

Han ankommer Font-Romeu (der Klæbo befinner seg) først torsdag.

(©NTB/100 % Sport)

På forsiden nå