Krise i Rosenborg hockey

Spillerkontraktene er ulovlige, og klubben vet ikke hvor mye penger de skylder

Styreleder i Rosenborg Ishockeyklubb, Thomas Wiggen, er ikke begeistret over klubbens økonomiske situasjon.  Foto: Mariann Dybdahl

Saken oppdateres.

— Situasjonen er så ille at jeg har vurdert om jeg orker å fortsette. Men jeg har tatt et valg, og kan ikke gå fra dette, sier styreleder Thomas Wiggen.

Da klubben ikke fikk frigitt transferkortet til back-vikar Jack McNamara, satte Wiggen i gang en intern mini-granskning av forholdene i Rosenborg. Han ble så skremt av det som kom fram at han nå ber forbundet om hjelp.

- Vi står foran en ufattelig ryddejobb, og trenger hjelp. Derfor har jeg igangsatt en prosess for å sette klubben under en eller annen form for frivillig administrasjon, sier Wiggen.

Ønsket om å bli satt under administrasjon ble framført under et møte med forbundet i Oslo i går ettermiddag.

– Det er positivt at klubben ber om hjelp. Rosenborg er i en bekymringsfull situasjon, og legger frem forferdelige tall. Vi har tro på at de kan komme ut av det på en ålreit måte, men det krever disiplin og harde prioriteringer, sier organisasjonssjef Ottar Eide i hockeyforbundet.

Ulovlige kontrakter

Det mest alvorlige funnet er at alle de profesjonelle spillerkontraktene i Rosenborg Elite er ulovlige. Blant annet mangler lovpålagt obligatorisk tjenestepensjon, i tillegg til at praksisen med feriepenger inkludert i lønna er i strid med ferieloven. Det er heller ikke mulig å fastslå hvor stor klubbens negative egenkapital er.

- Sannsynligvis er gjelden mindre enn 1,9 millioner. Men samtidig kan den i verste fall være på 2,5 millioner. Vi har ikke oversikt, sier Wiggen.

Bekymret for lisensen

Styreleder Wiggen er overbevist om at klubben uansett vil kunne gjennomføre årets sesong på en god måte.

– Det er overhodet ikke noe tema å gi seg. Vi skal fullføre sesongen, og jeg skal kunne stå oppreist på årsmøtet. Men slik situasjonen er i øyeblikket, skinner det ganske tydelig gjennom hos forbundet at vi ligger dårlig an til å få klubblisens neste år, sier han.

– Det må kraftig kost til for å komme på rett kjøl igjen, men de har en god stund på seg til å gjøre noen grep. Det vil være helt avgjørende for klubblisensutvalgets innstilling, sier Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund.

Liten glad-nyhet

Midt oppe i all elendigheten fikk klubben etter møtet med forbundet i går beskjed om at McNamara vil bli spilleklar med det aller første.

— Vi aksepterer overgangen, og setter i gang prosessen. Vi starter arbeidet med saken i dag, og det skal ikke stå på oss å få McNamara spilleklar til kampen mot Tønsberg på torsdag, sier Eide.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå