Landslagssjefen:- Jeg har inntrykk av at utøverne syns det er urettferdig

Henrik Kristoffersen savner støtte fra lagkompisene etter søksmålet.

– Jeg føler meg ikke dolket i ryggen på noen som helst måte, men jeg føler heller ikke at jeg har så stor støtte fra de jeg faktisk prøver å hjelpe, har alpinist Henrik Kristoffersen uttalt.  Foto: NTB Scanpix

Saken oppdateres.

Landslagssjef Christian Mitter slår fast at lagkameratene til Henrik Kristoffersen ikke ønsker å være noen part i saken han fører mot skiforbundet.

Bakgrunnen for Mitters utspill i VG, er at Kristoffersen selv har flagget at han savner støtte fra lagkameratene i den betente konflikten. Landslagssjefen legger ikke skjul på at alt ikke er rosenrødt i alpingjengen.

«Jeg har inntrykk av at utøverne syns det er urettferdig at Henrik nå har fokus på sine lagkamerater i denne saken. De har ikke hatt noe ønske om å være part i saken, og det bør Henrik respektere. Lagfølelsen og fellesskapet på alpinlandslaget er større enn enkeltpersoner», skriver Mitter i en mail til avisen.

Landslagssjef Christian Mitter snakker om den pågående Kristoffersen-saken.  Foto: NTB Scanpix

Kristoffersen sa i et intervju med NRK nylig at han synes det er trist at støtten fra lagkameratene ikke er større.

– Jeg føler meg ikke dolket i ryggen på noen som helst måte, men jeg føler heller ikke at jeg har så stor støtte fra de jeg faktisk prøver å hjelpe, sa slalåmesset.

Trist og tungt

Kristoffersen legger ikke skjul på at han har tunge dager. Det er også årsaken til at han ikke stiller i finske Levi til helgen. Han forteller også hva han synes om lagkameratenes manglende støtte:

– Det synes jeg er trist, for å være helt ærlig. At de prøver å holde denne saken utenfor er greit, men jeg er også et menneske oppi dette, og at de jeg da anser som vennene mine ikke engang spør hvordan det går med meg, ser jeg litt tungt på.

For Kristoffersen har sesongen startet verre enn verst. Han var tom for krefter og presterte under pari i sesongåpningen i Sölden, trolig på grunn av konflikten med skiforbundet som da var under oppseiling.

Nå mister han sesongens første verdenscuprenn i slalåm. Ingen ideell oppkjøring til VM i St. Moritz i februar neste år.

Fartslaget i USA

Det er i første rekke løperne på teknikerlaget som har fått føle konflikten på kroppen, for de har forberedt seg på Geilo sammen med Henrik Kristoffersen før Levi-rennet.

Fartskjørerne Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde har fått dette mer på avstand i og med at de er på plass i Copper Mountain i USA.

De forbereder seg til fartsåpningen i canadiske Lake Louise om drøye 14 dager, og de vil ikke fysisk møte Henrik Kristoffersen og løperne på teknikerlaget før det nærmer seg rennene i Beaver Creek første helgen i desember.

(©NTB)

På forsiden nå