Legg egoet til side - eller start med golf

Etter en elendig start på sesongen, fikk Inge Stokvik beskjed av Rosenborg om å ta fri.

Rosenborg Ishokey mot Lørenskog IL,Leangen Ishall, Inge Stokvik hektes  Foto: MARI VOLD/VEGARD EGGEN

Saken oppdateres.

TRONDHEIM/FREDRIKSTAD (adressa.no): Fjorårets poengkonge scoret i sesongpremieren mot Lillehammer. Så ble det stille. De fem siste kampene har ikke Stokvik vært på isen for RIHK.

— Inge har brukt mye energi på oppstarten i sin nye jobb i brannvesenet, og vært frustrert over sine egne prestasjoner på isen. Jeg har heller ikke vært fornøyd med ham. La oss være ærlige: Inge har vært en egoist ute på isen, og slike spillere ønsker jeg ikke i laget mitt. Den dårlige sesongstarten gjorde at han bare ble mer egoistisk og oppsatt på å score mål. Det kunne jeg ikke akseptere. Først satte jeg ham ut av laget, og deretter ba jeg han om å ta seg fri i ti dager. Jeg ønsket at han skulle bruke litt tid på å tenke på om han vil fortsette å spille hockey på dette nivået, sier trener Barry Martinelli.

Etter kampen mot Stavanger Oilers sist helg, troppet Stokvik opp på kontoret til treneren og ga klar beskjed: Han vil være med videre.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Må endre spillestil

Når Stokvik igjen entrer isen blir det, i følge Martinelli, i en ny rolle for individualisten og målscoreren.

— Inges liv har endret seg med den nye jobben, og hockeyen er ikke lenger hans fremste prioritering. Men det betyr ikke at han ikke kan hjelpe laget. Inge må endre fokus. Han må legge vekk tankene om at hans eneste oppgave er å score mål. Jeg vil at han i stedet skal bidra gjennom å gjøre rekkekameratene gode, sier treneren.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Alternativet er golf

I utgangspunket skulle Stokvik spille tirsdagens bortekamp mot Stjernen, men «comebacket» blir i stedet mot hjemme mot Storhamar torsdag. Martinelli forventer at publikum får se en spiller som i større grad ofrer seg for laget.

— Inge har hatt gode treninger den siste uka, og jeg ser endringer hos ham. Jeg håper det betyr at han gjør et ærlig forsøk på å hjelpe laget slik jeg vil at han skal. Det gjelder for øvrig ikke bare for Inge. Jeg vil at alle skal legge egoet til side og ofre seg for laget. De spillerne som ikke skjønner det, kan begynne å spille golf i stedet, sier Martinelli.

Inge Stokvik ønsker ikke å kommentere saken.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå