Lorentzen skuffet i Japan igjen: – Et stykke unna det jeg hadde håpet

Håvard Holmefjord Lorentzen (26) klarte ikke å revansjere fredagens nedtur, da han havnet på syvendeplass på lørdagens 500 meter.

STEMMER IKKE: Det går for tregt i åpningen for Lorentzen, som ikke har fått det til å stemme på utendørsbanen i Tomakomai i Japan. Her fra 1000-meteren under OL i Pyeongchang.   Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Med 35,95 på fredagens 500 meter hadde Lorentzen et stort forbedringspotensial før lørdagens verdenscupløp i Tomakomai i Japan, på den samme distansen.

Men det stemte ikke helt for bergenseren denne gangen heller, som klokket inn på tiden 35,75. Det ga ham til slutt en syvendeplass.

– Jeg hadde håpet å åpne en del raskere enn i går, men endte opp med litt tregere. Der er løpet allerede kjørt med tanke på pallplass. Løpet var nok bedre i dag enn i går, det viser tiden også, men det er et stykke unna det jeg hadde håpet, sier Lorentzen på telefon fra Japan, og legger til:

– Jeg hadde den nest raskest runden av alle i dag, så toppfarten er fremdeles bra. Men det var et rufsete løp.

Som på fredag var det japanske Tatsuya Shinhama som tok seieren, denne gangen med tiden 35,20.

Resultater 500 meter

Verdenscup Tomakomai

1. Tatsuya Shinhama: 35,20

2. Viktor Mushtakov: 35,44

3. Yuma Murakami: 35,53

4. Kai Verbij: 35,63

5. Jan Smeekens: 35,66

6. Ruslan Murashov: 35,69

7. Håvard Holmefjord Lorentzen: 35,75

8. Ryohei Haga: 35,80

9. Jun-Ho Kim: 35,83

10. Tsubasa Hasegawa: 35,89

Øvrige norske:

19. Henrik Fagerli Rukke: 36.19

– Frustrerende

Lorentzen har ikke fått det helt til å stemme på utendørsbanen i Tomakomai, etter at han forrige helg åpnet verdenscupen med seier på innendørsbanen i Obihiro.

– Det passer kanskje litt bedre å gå utendørs for andre enn for meg. Jeg føler meg ikke noe dårligere enn forrige helg. Det er frustrerende å ikke gå fortere enn jeg gjør, selv om jeg går fort. Men jeg kommer ikke med noen unnskyldning, det er like forhold for alle, sier Lorentzen.

Tjuvstart

Under begge løpene slet Lorentzen med åpningen. Lørdag hadde han derimot en sterkere avslutning. Etter at makkeren, Jan Smeekens, tjuvstartet, ble Lorentzen stående litt avventende da startskuddet gikk for andre gang.

– Vi ble holdt veldig lenge. Nå har makkerne mine tjuvstarta alle fire gangene, så nå håper jeg at jeg får en som ikke tjuvstarter neste gang, sier Lorentzen.

Bergenseren er nå nummer to i verdenscupen på distansen sammenlagt, bak Shinhama. Søndag går Lorentzen 1000 meter.

På forsiden nå