Lorentzen tapte terreng til EM-lederen

Håvard Holmefjord Lorentzen gikk en sterk 500 meter i Italia, men måtte nok en gang se seg slått av Kai Verbij, som festet grepet om gullet i sprint-EM.

Håvard Holmefjord Lorentzen er på vei mot EM-medalje, men leder Kai Verbij virker det ikke som han kan gjøre stort med.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Nederlenderen leder nå 0,975 tidspoeng foran Lorentzen før den siste 1000-meteren. Også Henrik Fagerli Rukke har mulighet til en medalje før den avsluttende øvelsen som begynner klokken 14.30.

Rukke er cirka et halvt sekund bak Lorentzen, men har 17/100 ned til fjerdeplassen.

Verbij har vunnet tre av tre løp i Collalbo i Italia. På lørdagens 500 meter gikk han inn til seier fra siste par. Nederlenderen kom i mål på tiden 34,939. Lorentzen ble nummer to med 35,100, mens tredjeplassen på distansen gikk til Artjom Kuznetsov.

Kai Verbij virker helt uslåelig i årets europamesterskap.

– Dette mesterskapet er det ikke noe å gjøre med ham, sier tidligere skøyteløper Edel Therese Høiseth, som er en del av det norske trenerteamet, til NRK.

Bjørn Magnussen er også med for Norge. På 500 meteren var han uheldig og deiset i bakken i siste sving.

I kvinneklassen har Hege Bøkko fått en brukbar start på sitt sprint-EM. Bøkko er nummer seks etter 500- og 1000 meter, 2,14 sekunder bak ledende Vanessa Herzog fra Østerrike.

Mens guttenes konkurranse skal avgjøres lørdag, har kvinnene bare gått to av fire distanser. Der skal det avgjøres søndag.

(©NTB)

På forsiden nå