Marcus Kleveland (18) sikret X Games-sølv med smerter – hylles for supertriks

– Det beste jeg har sett bli gjennomført.

Marcus Kleveland sikret sølv på Big Air i Aspen.  Foto: ALBERT GEA / X01398

Saken oppdateres.

Marcus Kleveland sikret seg X Games-sølv i Big Air-konkurransen i Aspen i USA. Det gjorde han etter et kjempehopp i den andre omgangen.

– Akkurat som i fjor viser han frem det råeste trikset. Det er det beste jeg har sett bli gjennomført, sier NRK kommentator Tom Hovde.

Resultater:

X-Games i Aspen, Colorado fredag, snowboard:

Menn, Big Air:

1) Max Parrot, Canada 75,00, 2) Marcus Kleveland, Norge 73,00, 3) Yuki Kadono, Japan 68,00.

Øvrig norsk: 7) Mons Røisland 38,00.

Kvinner, slopestyle:

1) Jamie Anderson, USA 94,00, 2) Julia Marino, USA 92,00, 3) Enni Rukajärvi, Finland 87,33.

Silje Norendal trakk seg før finalen på grunn av vanskelige forhold.

Ifølge statskanalen fikk Kleveland 47 poeng for trikset quad cork 1800, med fire skru og fem spinn. Det var det som mer eller mindre sikret ham en topp-plassering.

Landslagstreneren: - Det er sprøtt

Max Parrot vant konkurransen foran den 18 år gamle nordmannen.

– Marcus sa det selv – han har aldri gjort det trikset så bra. Det var lett for han. Han har et ess i ermet som ingen andre i verden har. At det vanskeligste trikset i verden er lett – det er er sprøtt, sier landslagssjef Per Iver Grimsrud i en pressemelding.

Men veien til sølv ble ikke uproblematisk for det norske stortalentet. I sitt første hopp falt han stygt. I en pressemelding skriver Snowboardforbundet at 18-åringen kjørte sitt andre hopp med «store smerter».

– Jeg har det kjempebra. Men på førsterunet så trynet jeg så sykt, og slo opp vondheten jeg hadde. Jeg hadde det ikke noe digg da jeg skulle kjøre, men jeg greide å lande i alle fall, sier Kleveland til NRK.

Ny gullsjanse

Også i fjor sikret Kleveland seg sølvet i Big Air-konkurransen med dette trikset, som ingen hadde klart å gjennomføre i konkurransesammenheng før ham.

Han har fortsatt mulighet til å sikre gull i Aspen. Lørdag kjører han Slopestyle.

– Det blir litt roligere, jeg håper jeg ikke har så vondt i rumpa. Jeg kjører uansett, men jeg kan ikke lande på rumpa. Da komme jeg til å begynne å grine, sier Kleveland i en pressemelding.

Mons Røisland endte på sjuendeplass i finalen.

(©NTB/Aftenposten)

På forsiden nå