Mats Zuccarello har signert for ny NHL-klubb. Vil tjene 50 millioner i året.

Mats Zuccarello (31) har skrevet under en femårskontrakt med Minnesota Wild, bekrefter klubben.

Mats Zuccarello har signert for ny klubb.  Foto: Pål Christensen

Saken oppdateres.

Mats Zuccarello var et av de heteste navnene som var uten kontrakt fra med og med mandag.

Nordmannen var i samtaler med Dallas Stars, men skal ikke ha vært fornøyd med kontraktsforslaget han fikk. Det førte til at Minnesota Wild stakk seg ut og fikk signert veteranen.

– Det er mange nordmenn her, 18,5 % nordmenn i Minnesota. Det betyr mye. Dette er hockeystaten i USA, og jeg er en hockey-nerd, sier Zuccarello gjennom klubbens Twitter-konto.

Mats Zuccarello

* Alder: 31 (født 1. september 1987 i Oslo)

* Høyde/vekt: 170 cm/81 kg

* Klubb: Minnesota Wild

* Debutsesong i NHL: 2010/11

* Kamper og målpoeng for Rangers i grunnspillet: 509 kamper, 113 mål og 239 assist

* Kamper og målpoeng for Rangers i sluttspillet: 60 kamper, 11 mål og 20 assist

* Sesongen 2018/19: 46 kamper, 11 mål og 26 assist

* Kamper og målpoeng for Dallas Stars i grunnspillet: 2 kamper, 1 mål og 2 assist

* Kamper og målpoeng for Dallas Stars i sluttspillet: 13 kamper, 4 mål, 7 assist

* Aktuell: Har signert en femårskontrakt med Minnesota Wild, verdt 6 millioner dollar per sesong.

(NTB)

Kontrakt verdt 255 millioner

Det er Zuccarellos andre skifte av klubb på kort tid. 24. februar i år gikk han fra New York Rangers til Dallas Stars. Nå går altså turen fra sør til nord i USA.

– Mats er en veldig konkurransedyktig, høy-energi spiller. Han bidrar med et høyt ferdighetsnivå og karakter til vår lagoppstilling og vi er veldig glade for å få han til vårt lag, sier direktør i Minnesota Wilds Paul Fenton på klubbens egne hjemmesider.

På Twitter skriver klubben at 31-åringen har skrevet under på en femårskontrakt med klubben. Den har en verdi på 30 millioner dollar, drøyt 255 millioner norske kroner. Dermed vil Zuccarello tjene litt over 50 millioner norske kroner i året.

Minnesota Wild ble grunnlagt i 2000 og spiller sine hjemmekamper i Xcel Enery Arena. Tilskuerkapasiteten er 20.554. Klubben tok seg ikke til sluttspillet forrige sesong. Likevel snittet de på 18.907 tilskuere. 20 av NHLs 31 lag var bedre enn Minnesota Wild sist sesong. De slet ofte med å score mål og var heller ikke alltid et patent hjemmelag.

Poengplukker

Mats Zuccarello samlet totalt 40 poeng på 48 kamper for New York Rangers og Dallas Stars sist sesong. Totalt i NHL er det blitt 355 poeng, fordelt på 114 scoringer og 141 assists.

Det var natt til mandag at de første meldingene kom om at Minnesota Wild ble den neste NHL-klubben til 31-åringen fra Oslo. Det ble blant annet meldt av den troverdige nettsiden The Athletic.

På forsiden nå