Mener Martinelli burde fått sparken

Rosenborgs daglige leder har mistet troen på den sportslige ledelsen i klubben. Nå trekker han seg i protest.

Martinelli  Foto: Fredrik Saltbones

Saken oppdateres.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport!

I kveld spiller Rosenborg ishockeyklubb bunnoppgjør mot Tønsberg. På tross av elendige resultater, ledes laget fortsatt av Barry Martinelli. Det sender daglig leder Atle Johansen ut av klubben.

— Da vi tapte 1-7 hjemme for Lillehammer i november var det i realiteten ingen vei tilbake for meg, så lenge den sportslige ledelsen ikke tok grep som gjorde oss troverdige på at dette kunne snu. Et grep kunne vært å skifte trener. Det som har skjedd i ettertid, viser etter min mening at Martinelli burde vært ferdig etter den kampen. Martinelli virker å ha tapt garderoben for en god stund siden. I og med at sportslig ledelse ikke er i stand til å snu dette, tar jeg min hatt og går, sier Johansen.

(Artikkelen fortsetter)

Atle Johansen trekker seg. (Foto: Rune Petter Ness)

Ikke nok talent

Johansen mener det er en splittet klubb han nå legger vekk dugnadsinnsatsen for. Uenigheten går på hvordan målet om flere trønderske toppspillere skal nås. Johansen mener måten klubben ledes på, i verste fall kan føre til at hele elitesatsingen ryker.

— Vi kan ikke utelukkende bygge et elitelag med kun lokalt talent. Verken nå eller om tre år, som er strategien. Det blir nærmest et "sportslig selvmord". På toppen av det hele har klubben en sportslig leder som har gitt spillerne unnskyldninger for å tape kamper. Det blir skapt et inntrykk av at det er greit å tape, og den holdningen har støtte i deler av styret. Det blir helt feil for meg. Etter mine begreper handler utvikling om gode opplevelser, og å vinne kamper, sier han.

Nedrykk katastrofalt

Selv om Johansen nå slutter i jobben hevder han at han ikke er bitter.

- Det kjennes vemodig. Jeg har hjerte for klubben og trøndersk hockey. Jeg la ned mye innsats i jobben, men jeg fikk ikke muligheten til å rette opp de feilene jeg etter hvert så at vi hadde gjort. Vi kan ikke beskytte enkeltpersoner. Sportslig leder har malt seg opp i et hjørne ved å si at «vi sparker ikke trenere i Trondheim».

Det er det dummeste jeg har hørt. Det er en ting på prinsipielt grunnlag å si at vi ikke ønsker å sparke treneren. Det blir noe helt annet å frede han for evig. Men det er på ingen måte et bittert brudd for min del. Jeg har ingenting galt å si om Martinelli som person, og de fleste i styret er oppegående. Men jeg orker ikke mer av tautrekkinga innad i et lite hockeymiljø i byen, sier Johansen.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå