Millionkrisa er avblåst

Rosenborg Hockey har fått på plass banklånet som berger klubben fra konkurs.

KAN PUSTE UT: Rosenborg unngår den verste økonomiske krisa.  Foto: OLE MARTIN WOLD

Saken oppdateres.

Rosenborg ishockey elite har i lengre tid jobbet intenst med å få på plass en redningspakke.

— Likviditetslånet på mellom 1-1,5 millioner betyr ikke at vi er i mål med å løse de økonomiske utfordringene. Men det gir administrasjonen og det nyoppstarta markedsapparatet vårt pusterom til å få på plass det som er nødvendig for å komme gjennom den sesongen vi nå står foran, sier styreleder Jørund Gullikstad.

Resultatforbedring

Da regnskapet for 2012 ble lagt fram for årsmøtet første gang, viste det at klubben hadde generert et samlet underskudd på drøye 800.000. Men på grunn av uklarheter rundt fordelsbeskatningen på de utenlandske spillerne, ble regnskapet sendt tilbake til ny revidering. Den har slått positivt ut for klubben.

— De siste detaljene skal på plass i løpet av dagen, men vi vil få en resultatforbedring på i overkant av 200.000. Det handler om justering av fordelsbeskatningen, og vi har sendt inn endringsoppgaver som skattemyndighetene har tatt i mot og registrert, sier Gullikstad.

Øker budsjettet

Den siste saken på kveldens møte, er budsjettet for 2013. Fjorårets budsjett var på 6,5 millioner kroner. Nå legger klubben opp til en økning av de økonomiske rammene.

— Det blir et nøysomt budsjett. Men vi har en forventning om at det nye markedsapparatet vårt vil løfte omsetningen vår noe, og derfor legger vi opp til et noe større budsjett i år, sier Jørund Gullikstad.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå