NRK mister enda en rettighet. Nå forsvinner skøyter.

Fra høsten av vil Håvard Lorentzen, Sverre Lunde Pedersen og de andre skøyteessene bli å se på NENTs flater, som blant annet TV3 og Viaplay.

Håvard Lorentzens løp vil bli sendt på NENTs flater, som blant annet TV3 og Viaplay fra høsten av.   Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Det kunngjorde NENT (Nordic Entertainment Group) i en pressemelding torsdag.

De har sikret seg rettighetene til å sende hurtigløp og kunstløp i regi av Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) fra høsten 2019 og frem til 2022/23-sesongen.

Rettighetene innebærer at de får sende verdenscup, EM og VM i hurtigløp og kortbaneløp.

I kunstløp sendes EM, VM og ISU Grand Prix.

NRK: – Må vi leve med

Det betyr at NRK mister nok en rettighet til å sende vintersport de kommende årene.

I april ble det klart at NENT hadde skaffet seg FIS-rettighetene til alpint og nordiske grener fra 2021. Det innebærer langrenn, hopp og kombinert. I tillegg sikret de seg rettighetene til snowboard, freestyle og freeski.

Egil Sundvor, sportsredaktør i NRK, mener de la inn et fornuftig bud på skøyterettighetene for de kommende sesongene.

– Vi registrer at NENT har kjøpt rettighetene for de neste fire årene. Vi har lagt inn det vi mener er et godt bud. Vi har ønsket å ta produksjonen rundt VM neste år og løfte skøyter journalistisk og bruke kreftene der. ISU og Infront valgt NENT som samarbeidspartner. Det må vi bare leve med.

Sundvor ønsker ikke å gå inn på hvordan budprosessen foregikk eller hvor langt de strakk seg.

– Vi har lagt inn det vi mener er et riktig bud for skøyter. NENT la inn et annet bud. Sånn er det.

Bekymrer seg ikke

NENT har sikret seg de samme skøyterettighetene i Sverige, Finland og Danmark.

For NRK betyr det siste rettighetstapet at de kun vil ha alle rettigheter til skiskyting blant vintersportene når de mister alpint og nordiske grener i 2021.

– De neste årene har NRK et svært sterk og bredt vintertilbud. Det er ingen grunn til bekymring de nærmeste årene. Det blir en endring i 2021, men de bekymringene får vi ta når vi kommer dit. Mye endrer seg i TV-rettighetene i løpet av tre, fire år. Vi skal jobbe for å styrke vintertilbudet i årene som kommer.

– Har utviklet skøytesporten

Presidenten i Norges skøyteforbund, Mona Adolfsen, er svært fornøyd med jobben NRK har gjort med sine skøytesendinger.

– Vi må ta dette til orientering, og utnytte de mulighetene som kommer. Medieverden er i stadig utvikling. For oss er det viktig å understreke at vi er veldig fornøyde med NRK. Utviklingen de har bidratt med i produksjon av skøytesendinger de siste årene har vært veldig bra. De har vært med på å utvikle skøytesporten, sier hun, og legger til:

– Vi ønsker et godt samarbeid også med den nye produsenten. Vi ser frem til å se på hvilke muligheter dette gir oss.

– En milepæl

Administrerende direktør i NENT group, Anders Jensen, har følgende kommentar i pressemeldingen:

– Denne avtalen er nok en milepæl for NENT group, når vi fortsetter å redefinere strømme- og TV-opplevelsen for sportstilhengere på tvers av Norden. Skøytesporten tiltrekker seg mange seere, og vil komplettere resten av vintersportsrettighetene vi nylig har sikret oss. Verdens raskeste skøyteløpere, tre ISU-konkurranser her i Norden, samt NENT group sine produksjoner og kommentatorer i verdensklasse, betyr at våre seere har enda mer å se frem til i de neste fire sesongene.

Hurtigløps-VM i allround og sprint skal arrangeres i Hamar i februar 2020. Vikingskipet blir også arenaen for allround-VM i 2022.

NENT har allerede NHL og KHL ishockey, UEFA Champions League, Bundesliga og Ligue 1-fotball, IndyCar, NFL Amerikansk fotball, boksing, tennis, basketball, håndball og golf i sin portefølje.

På forsiden nå